Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mogyoróvajas csirkemell

Répási Eszter
vezető dietetikus

A földimogyoró a hüvelyesek családjába sorolható, és mint ilyen gazdagon tartalmaz fehérjét. A fehérje mellett nagy arányban található még benne kálium, kálcium és magnézium is. Anitoxidánsként resveratrolt is bőven tartalmaz, mely véd a szívbetegségekkel szemben.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g csirkemell filé
3 csapott ek házi mogyoróvaj
50 g sózatlan földimogyoró
150 ml 8 %-os tejszín
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint színes bors
10 ml étolaj

elkészítés

1

A csirkemellet megmossuk, megtiszítjuk, majd felkockázzuk.

2

A mogyorót enyhén átpirítjuk a száraz serpenyőben.

3

Felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a csirkemellet, sózzuk, bosrozzuk; majd jól átsütjük.

4

Felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a mogyoróvajat is.

5

Összeforraljuk.

6

Tálaláskor megszórjuk a pirított mogyoróval.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes