Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Buddha-tál grillezett füstölt sajttal

Havas Dóra
gasztroblogger

Ha csak egy új, nyári receptet próbáltok ki a héten, ez legyen az! A Buddha-tál egyike azon ételeknek, amik biztos, hogy nem hiányozhatnak a nyári kedvencek közül. Friss, változatos, keleties, mégis könnyed és akár az előző napi menü megmaradt alapanyagaiból is simán varázslatos ínyencség készülhet. Nézd meg a videót, és tanuld el a grillsajtos Buddha-tál elkészítését a Lefőzlek séfjeitől!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 1 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók a tálhoz

5 dkg rizs
3 dkg tökmag és napraforgómag
1 evőkanál étolaj
1 db sárgarépa
1 kis darabka vaj
2 evőkanál konzerv kukorica
1 teáskanál füstölt paprika
1 kis csokor friss koriander
1 marék marék vegyes salátalevél
2 szál szál újhagyma
1 db chili paprika
1 doboz Auchan Nívó füstölt grillsajt
1 db tojás

hozzávalók az öntethez

1 db lime frissen facsart leve
1 gerezd gerezd fokhagyma
fél teáskanál
5 evőkanál extra szűz olívaolaj

hozzávalók a tálaláshoz

1 pohár görög joghurt

elkészítés

1

Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük.

2

A rizst forrásban lévő sós vízben kifőzzük, mintha tésztát főznénk, a végén leszűrjük.

3

A magokat kevés olajon egy kisebb serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.

4

A sárgarépát megpároljuk vagy kevés olívaolajba forgatva sóval és citromborssal sütőben megsütjük.

5

Az avokádót és az újhagymát felszeleteljük. A grillsajtot grillen vagy serpenyőben megsütjük.

6

A tojást 6,5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehűtjük és megpucoljuk.

7

A buddha-tál összeállításához egy mélyebb tányérba kanalazzuk a rizst, és elrendezzük rajta az összes előkészített alapanyagot.

8

A lényeg, hogy ízlésesen rendezzünk el mindent a tányéron.


Allergének: