receptet találtunk
Ha csak egy új, nyári receptet próbáltok ki a héten, ez legyen az! A Buddha-tál egyike azon ételeknek, amik biztos, hogy nem hiányozhatnak a nyári kedvencek közül. Friss, változatos, keleties, mégis könnyed és akár az előző napi menü megmaradt alapanyagaiból is simán varázslatos ínyencség készülhet. Nézd meg a videót, és tanuld el a grillsajtos Buddha-tál elkészítését a Lefőzlek séfjeitől!
Kép forrás: saját forrás
Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük.
A rizst forrásban lévő sós vízben kifőzzük, mintha tésztát főznénk, a végén leszűrjük.
A magokat kevés olajon egy kisebb serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.
A sárgarépát megpároljuk vagy kevés olívaolajba forgatva sóval és citromborssal sütőben megsütjük.
Az avokádót és az újhagymát felszeleteljük. A grillsajtot grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A tojást 6,5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehűtjük és megpucoljuk.
A buddha-tál összeállításához egy mélyebb tányérba kanalazzuk a rizst, és elrendezzük rajta az összes előkészített alapanyagot.
A lényeg, hogy ízlésesen rendezzünk el mindent a tányéron.
Allergének: