receptet találtunk
A grillpartik királya, az oldalas! Kihagyhatatlan és feledhetetlen élményt nyújt, pláne, ha úgy készítjük el, ahogy a profik.
Kép forrás: Saját forrás
Grillezni remek mulatság, de nem árt odafigyelni néhány apró részletre a tökéletes végeredmény elkészítéséhez. Tippjeim: brikett helyett rendes faszenet vásároljunk, különleges illatot ad az oldalasnak az úgynevezett füstölő forgács (különböző fákból árulják, vízbe kell áztatni, aztán mehet a faszénre), piros paprika helyett érdemes füstölt paprika port használni
Az oldalas csontos részéről lefejtjük a hártyát, majd a fokhagymával, babérlevéllel, borssal feltesszük főni egy nagy lábasban. Szinte teljesen puhára kell főzni (kb.1-1,5 óra), de az utolsó lépést a grillen tesszük meg.
Közben az olajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Ha ez felolvadt, akkor mehet a paradicsomlé, majd a folyékony hozzávalók után a fűszerek. Lassú tűzön legalább egy órát rotyogtatjuk, megvárjuk, míg besűrűsödik.
Ha megfőtt a hús, alaposan bekenjük a szósszal, és már ugorhat is fel a grillre. Süssük át arany színűre mind a két oldalát.
Allergének: laktóz