Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

BBQ oldalas grillen készítve

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

A grillpartik királya, az oldalas! Kihagyhatatlan és feledhetetlen élményt nyújt, pláne, ha úgy készítjük el, ahogy a profik.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

2 fej vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma meghámozva és felaprítva
10 evőkanál durva cukor (barnacukor)
3 evőkanál mustár
1 liter paradicsomlé
fél liter Sör
6 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál Worcestershire szósz
3 evőkanál ecet
10 dkg vaj
egy kevés olívaolaj
egy kevés Só és őrölt bors
egy kevés pirospaprika
néhány babérlevél
egy kevés cayenne bors

elkészítés

1

Grillezni remek mulatság, de nem árt odafigyelni néhány apró részletre a tökéletes végeredmény elkészítéséhez. Tippjeim: brikett helyett rendes faszenet vásároljunk, különleges illatot ad az oldalasnak az úgynevezett füstölő forgács (különböző fákból árulják, vízbe kell áztatni, aztán mehet a faszénre), piros paprika helyett érdemes füstölt paprika port használni

2

Az oldalas csontos részéről lefejtjük a hártyát, majd a fokhagymával, babérlevéllel, borssal feltesszük főni egy nagy lábasban. Szinte teljesen puhára kell főzni (kb.1-1,5 óra), de az utolsó lépést a grillen tesszük meg.

3

Közben az olajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Ha ez felolvadt, akkor mehet a paradicsomlé, majd a folyékony hozzávalók után a fűszerek. Lassú tűzön legalább egy órát rotyogtatjuk, megvárjuk, míg besűrűsödik.

4

Ha megfőtt a hús, alaposan bekenjük a szósszal, és már ugorhat is fel a grillre. Süssük át arany színűre mind a két oldalát.


Allergének: laktóz