Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tárkonyos tükörtojás

Répási Eszter
vezető dietetikus

A 12% fehérjetartalmú tojás kiváló fehérjeforrás. Ezenkívül a tükörtojás az egyik legkönnyebben emészthető elkészítési mód.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

4 szelet teljes kiőrlésű kenyérbél
4 kk apróra vágott tárkony
4 kk 15%-os tejszín
izlés szerint Só és őrölt bors

elkészítés

1

Keverje össze egy tálban a tejszínt, a tárkonyt, a sót és a borsot.

2

Törje fel az egyik tojást, és tegye egy csészébe, ügyelve arra, hogy a sárgája ne folyjon szét, és öntse egy kis tálba. Tegyen 1 kanálnyit a keverékből a tojásra. Csinálja meg ugyanezt a másik három tojással.

3

Tegye a kis tálakat egy gőzölő kosarába, és főzze nagyjából 10 percig: a tojásfehérjének átlátszatlanná kell válnia.

4

Eközben pirítsa meg a kenyérszeleteket a kenyérpirítóban, majd vágja vékony rudacskákra.

5

A tükörtojást a kenyérrudacskákkal szolgálja fel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás