receptet találtunk
Ebből az amerikai palacsinta alapreceptből pillanatok alatt készíthetünk tápláló reggelit vagy akár gyors desszertet. A palacsinta tésztájába reszelhetünk almát, vághatunk bele vékony banánszeleteket, ezzel tehetjük igazán változatossá. Maga a palacsinta darált zabpehelyből, vagyis zabpehelylisztből készül. Zabpehelylisztet vásárolhatunk készen is, de tapasztalataim szerint gluténmentes zabpelyhet könnyebben találunk a boltok polcain. Nagyon figyeljünk arra, hogy a zab, amit használunk a palacsinta készítéséhez, garantáltan gluténmentes legyen. Az Auchan áruházaiban többféle gluténmentes zabpehely közül válogathatunk az egészséges sziget részlegen. Aki a glutén mellett tejmentes diétát is tart, nyugodtan készítse tejmentes margarinnal és növényi tejitallal a palacsintát.
Kép forrás: saját forrás
A palacsintasütőt forrósítsuk fel, töröljük át olajjal, és süssünk a tésztából apró korongokat. A palacsinta akkor jó, ha mindkét oldalát aranybarnára sütöttük.
Allergének: zab, tojás, mandula