Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Amerikai palacsinta gluténmentes zabpehelyből

Kohári Éva
gasztroblogger, matematika és fizika szakos tanár, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ebből az amerikai palacsinta alapreceptből pillanatok alatt készíthetünk tápláló reggelit vagy akár gyors desszertet. A palacsinta tésztájába reszelhetünk almát, vághatunk bele vékony banánszeleteket, ezzel tehetjük igazán változatossá. Maga a palacsinta darált zabpehelyből, vagyis zabpehelylisztből készül. Zabpehelylisztet vásárolhatunk készen is, de tapasztalataim szerint gluténmentes zabpelyhet könnyebben találunk a boltok polcain. Nagyon figyeljünk arra, hogy a zab, amit használunk a palacsinta készítéséhez, garantáltan gluténmentes legyen. Az Auchan áruházaiban többféle gluténmentes zabpehely közül válogathatunk az egészséges sziget részlegen. Aki a glutén mellett tejmentes diétát is tart, nyugodtan készítse tejmentes margarinnal és növényi tejitallal a palacsintát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15-20 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

100 g gluténmentes zabpehely / zabpehelyliszt
1 db „M”-es méretű tojás
30 g vaj / margarin
3 g gluténmentes sütőpor
7 g vaníliás cukor
120 g tej / növényi tejital
ízlés szerint juharszirup
darált mandula
szamócalekvár

elkészítés

1

A zabpelyhet kávédarálóval vagy késes aprító segítségével daráljuk lisztállagúra.

2

A megolvasztott vajat lazán verjük fel a tojással. 

3

Minden hozzávalót mérjünk a tojásos, vajas keverékhez, és keverjük simára.

4

A palacsintasütőt forrósítsuk fel, töröljük át olajjal, és süssünk a tésztából apró korongokat. A palacsinta akkor jó, ha mindkét oldalát aranybarnára sütöttük. 

5

Tálaljuk ízlés szerint juharsziruppal, darált mandulával és a kedvenc lekvárunkkal. 


Allergének: zab, tojás, mandula