Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vadas marha

Répási Eszter
vezető dietetikus

A marhahús jó forrása a hem típusú vasnak, valamint a teljes értékű fehérjének.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 1,5 óra

hozzávalók

800 g marha fehérpecsenye
5 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/4 db zeller
1 db vöröshagyma
200 ml 12%-os tejföl
1 ek rozsliszt
izlés szerint babérlevél
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
1 ek mustár

elkészítés

1

A húst megmossuk és megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk. A széleti pedig bemetszük, hogy ne ugorjon össze.

2

Kevés olajon hirtelen átsütjük a húsok mindkét oldalát.

3

A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott, felkockázott hagymát.

4

A hagymára rádobjuk a megmosott, meghámozott és felkockázott, illetve karikázott zöldségeket.

5

A zöldségekre ráhelyezzük az elősütött hús szeleteket.

6

Hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.

7

Kevés vízzel felöntjük, hogy épphogy elfedje.

8

Ha a hús és zöldségek is megpuhultak a húst kiszedjük, a zöldségeket pedig a lével együtt egy botmixer segítségével pürésítjük.

9

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a mustárral, majd a püréhez adjuk.

10

Pár perc alatt összeforraljuk.

11

A húst melegen, vadas mártással leöntve, zsemlegombóccal tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes