Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Áfonyás kuglóf gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ez a pihepuha kuglóf némi áfonyával, citrommal garantált sikert fog aratni. Napokig puha marad, így vihetjük magunkkal uzsonnára vagy akár egy kirándulásra is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 80 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

200 g Auchan vaj
250 g cukor
4 db "M-es" méretű Auchan tojás
12 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
250 g Auchan bio rizsliszt
1 db citrom
150 g friss áfonya

elkészítés

1

A vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.

2

A tojásokat keverés közben egyesével adjuk hozzá, várjuk meg, míg minden tojás után újra habos lesz a massza, majd tegyük bele a citrom levét és a reszelt héját, végül a lisztet.

3

A kuglófformát nagyon alaposan kenjük ki vajjal, hintsük meg rizsliszttel.

4

Az áfonyát óvatos mozdulatokkal forgassuk a tésztába.

5

Öntsük a formába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 60 percet. Mindig végezzünk tűpróbát!

6

A kihűlt kuglóf tetejét szórjuk meg porcukorral.


Allergének: