Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Áfonyás kuglóf gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ez a pihepuha kuglóf némi áfonyával, citrommal garantált sikert fog aratni. Napokig puha marad, így vihetjük magunkkal uzsonnára vagy akár egy kirándulásra is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 80 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

200 g Auchan vaj
250 g cukor
4 db "M-es" méretű Auchan tojás
12 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
250 g Auchan bio rizsliszt
1 db citrom
150 g friss áfonya

elkészítés

1

A vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.

2

A tojásokat keverés közben egyesével adjuk hozzá, várjuk meg, míg minden tojás után újra habos lesz a massza, majd tegyük bele a citrom levét és a reszelt héját, végül a lisztet.

3

A kuglófformát nagyon alaposan kenjük ki vajjal, hintsük meg rizsliszttel.

4

Az áfonyát óvatos mozdulatokkal forgassuk a tésztába.

5

Öntsük a formába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 60 percet. Mindig végezzünk tűpróbát!

6

A kihűlt kuglóf tetejét szórjuk meg porcukorral.


Allergének:

további receptek

Métereskalács torta glutén- és tejmentesen Ha húsvét, akkor métereskalács. Ez nálunk éppen olyan hagyomány, mint karácsonykor a bejgli. A méteres süteményt a színei és a tészta puhasága teszi ellenállhatatlanná és mindenki számára vonzóvá. A klasszikus verzió tésztáját őzgerincformában sütjük: egy rúd sárga és egy rúd barna piskótát. Ezeket szeleteljük fel, és váltakozva ragasztjuk össze a rózsaszín krémmel, majd öntjük le csokimázzal. A szépség trükkje a szeletelésben rejlik, attól lesz „csíkos”, ha a kész sütemény szeleteit ferdén vágjuk. Ha egy kicsit ünnepi köntöst szeretnénk kölcsönözni ennek a hagyományos verziónak, akkor készíthetünk belőle tortát. Egészen halkan jegyzem meg, hogy a torta variáció még egyszerűbb, mint a hagyományos. Amint a tortát felvágjuk, már elő is bukkannak a méteres csábító csíkjai és színei. Kohári Éva 40 perc Bécsi palacsinta gluténmentesen A gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk a tökéletesen tekerhető, vékony palacsintáról. Ez a palacsinta megszólalásig hasonlít a hagyományoshoz. Aki tejfehérje-érzékeny, nyugodtan készítse a tésztát buborékos vízzel, én is így szoktam, ha a kisfiam is eszik belőle. A palacsinták királya vélemény szerint a friss citromtól enyhén savanykás, túrós töltelékkel készített bécsi palacsinta. Akkor az igazi, ha a széle kissé ropogósra sül, a belsejében szinte egybeolvad a palacsinta tésztája és a habos, túrós töltelék. Az aszalt áfonya helyett nyugodtan használhatunk mazsolát is. Kohári Éva 40 perc