receptet találtunk
A legmenőbb torta a családunkban a somlói torta. Ehhez 3 db piskótát sütök: egy simát, egy kakaósat és egy diósat. A piskótákat egy sűrű, rumaromás cukorsziruppal locsolom meg, majd kapnak egy csökiöntetet és végül rengeteg vaníliás krémmel állítom össze. Ez a pohárdesszert egy egyszerű változata ennek a tortának. A háromféle piskóta helyett egyetlen sima piskóta elég hozzá, de ha van maradék piskótánk, használjuk fel azt nyugodtan. A darált dió helyettesíti a diós piskótát, a cukorszirup és a csokoládé öntet pedig ugyanúgy belekerül a rétegek közé.
Kép forrás: saját forrás
A piskótához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a lisztet.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
A krémhez a pudingot, a cukrot, a tojások sárgáját keverjük csomómentesre a rizsitallal és fűzzünk sűrű krémet belőle.
A krémet hűtsük le, majd keverjük habosra a margarinnal és a tejszínnel.
A sziruphoz a cukrot keverjük össze a vízzel és forraljuk 4-5 percet. Keverjük hozzá a rumaromát és a citrom reszelt héját.
A csokis öntethez a kakaóport, a cukrot és a vizet keverjük csomómentesre egy lábosban, majd 5 perc alatt főzzük készre.
A piskótából szaggassunk akkora köröket, amekkora pohárban összeállítjuk a desszertet.
A poharak aljába tegyünk egy karika piskótát, ezt locsoljuk meg sziruppal, szórjuk meg darált dióval, csurgassunk rá csokiöntetet és halmozzunk rá vaníliás krémet. Ezt ismételjük addig, míg a pohár tele lesz a desszerttel.
Az elkészült poharakat tegyük a hűtőbe és hűtsük 1-2 órát, míg az ízek jól összeérnek.
Allergének: