receptet találtunk
Az egyik legjobb dolog, ami egy szaftos tarjával történhet, ha elég időd van hozzá. Ráadásul egy edényes a sztori, csak semmi mosogatás! Az előkészítés és maga a munkával töltött idő sem túl sok, ez után már csinálhatsz bármit – mondjuk nyugodtan tanulhatsz a gyerekkel – a többit a sütő elvégzi helyetted.
Kép forrás: saját forrás
Egy vastag aljú, sütőbe is tehető lábosra van szükséged. Ha ilyened nincs, akkor a tűzhelyen is elkészítheted az ételt, tehát e miatt ne menj vásárolni, MARADJ OTTHON! :) Azonban ha van egy öntöttvas edényed a megfelelő fedővel, akkor nyert ügyed van!
Forrósítsd fel az olajat és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát. Közben kicsit sózd meg, így gyorsíthatod a folyamatot.
Add hozzá a sűrített paradicsomot, kevergesd egy percig, majd mehet hozzá a pirospaprika és egy kevés alaplé.
Közben kockázd össze a húst, lehetnek nagyobb darabok, a ragunak pont az a lényege, hogy ennyi idő alatt minden vajpuha lesz.
Mehet ez is az edénybe, forgasd át, minden oldalát kicsit kapja meg a hő.
Add hozzá a babérlevelet, még sózd, borsozd.
Jöhetnek a zöldségek és a maradék alaplé, vagy szükség esetén víz.
Fedd le és tedd 2.5 órára a 150 fokra előmelegített sütőbe. Ha a tűzhelyen csinálod, akkor vedd takarékra a lángot, és a főzési idő alatt többször kavard át. A sütőben ez nem szükséges.
Ha kész, szórd meg aprított petrezselyemmel, tálald friss kenyérrel.
Tippek:
Az Auchan nemzetközi konyhát kínáló polcain a Spanyol részen találsz füstölt pirospaprikát.
Az Auchan az egyetlen multi, ahol kész alaplevet találsz, van zöldséges, csirke, marha, vegyes húsos is, 1 literes kiszerelésben.
Mielőtt beteszed a sütőbe az edényt, szépen kapargasd fel, illetve le a pörzsanyagokat az edényről, így még intenzívebb ízeket hozhatsz ki az ételből.
Hagyma dinsztelésénél mindig adj hozzá egy kis sót, így gyorsíthatod a folyamatot.
Allergének: zeller