Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gombás sült pisztráng

Répási Eszter
vezető dietetikus

A pisztrángot számos módon el lehet készíteni. Grillezhetjük, rostson süthetjük, párolhatjuk, de megsüthetjük kevés olajon teflon serpenyőben vagy sütőben. Elkészítésnél ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb zsiradékkal készítsük.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30-40 perc

hozzávalók

600 g pisztráng filé
250 g gomba
1 db újhagyma
2 db citrom
4 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
2 ek vaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

A halfiléket a gombát, valamint az újhagymát megmossuk.

2

A gombát felszeleteljük, az újhagymát karikázzuk.

3

A fokhagymát hámozzuk meg, majd törjük át.

4

A halfiléket sóval, borssal ízesítjük.

5

A gombát és az újhagymát keverjük össze, majd tegyük egy olajjal vékonyan kikent tepsi aljába, erre helyezzük a halat.

6

Locsoljuk meg a frissen facsart citromlével a halat.

7

A vajat olvasszuk fel, majd pirítsuk meg benne a fokhagymát egy kicsit, végül keverjük bele a petrezselymet is.

8

Locsoljuk meg a halat az olvasztott vajjal.

9

190°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg. (sütés közben néha locsoljuk meg a maradék olvasztott vajjal.)


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes