Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Paprikapesztós spagetti friss kápiapaprikából

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Ki gondolta volna, hogy pár kápiapaprika versenybe tud szállni a klasszikus bazsalikompesztóval?

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

5 db kápiapaprika
8-10 db koktélparadicsom
só, bors, olivaolaj
1 csomag spagettitészta
bazsalikom, fenyőmag
0.5 db citrom leve
db fokhagyma0
tejszín
parmezán
friss bazsalikom

elkészítés

1

A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk.

2

Paradicsomok és lilahagyma szeletek kíséretében tepsibe helyezzük őket, sóval, borssal, olivaolajjal 180 fokon 20 percig sütjük.

3

A spagettitésztát a csomagolás szerint elkészítjük.

4

A sült zöldségeket aprítógépben krémesítjük és hozzáadjuk a sót, borsot, bazsalikomot, fenyőmagot és a citromot.

5

Kész is a kápiapesztó.

6

Olajon megfuttatott fokhagymával összeforgatjuk a pesztót, mehet bele a tejszín, a parmezán és a tészta is.

7

Rukkolasalátával, sült paradicsommal és friss bazsalikommal tálaljuk!


Allergének: