Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tempurabundás csirkemell zöldséges-tojásos rizzsel – gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Nálunk a tempurabundás csirkemellfilé vetekszik a klasszikus rántott hússal, a gyerekeim egyszerűen rajonganak érte. Bevallom, én is nagyon szeretem, mert nem kell órákig pepecselni a konyhában. A bunda hozzávalóit csak gyorsan összekeverjük, beleforgatjuk a feldarabolt húst, és már elő is készültünk a sütéshez. Sokkal kevesebb az effektív konyhában töltött idő és a mosogatni való is. Tökéletes ebéd vagy vacsora az egész család számára. Én most egy egyszerű, zöldséges rizst készítettem hozzá egy kevés szójaszósszal meglocsolva. Természetesen, aki nem fogyaszthatja a szóját, nyugodtan hagyja ki.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

500 g csirkemellfilé
Ízlés szerint só a hús sózásához
100 g gluténmentes rizsliszt
50 g gluténmentes kukoricaliszt
50 g kukoricakeményítő (étkezési keményítő)
2 db „M”-es méretű tojás
100 ml víz
1 tk Auchan fokhagymagranulátum
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint só
Olaj a sütéshez
1 bögre Auchan Nívó jázmin rizs
5 dl forró víz
1 tk olaj
2 db sárgarépa
10 db apró csiperkegomba
fél db kaliforniai paprika
10 cm póréhagyma
3 - 4 marék zöldborsó (nálam fagyasztott)
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
2 ek gluténmentes szójaszósz (a legtöbb szójaszósz tartalmaz glutént, de az Auchan áruházaiban lehet kapni garantáltan menteset)
2 db „M”-es méretű tojás
1 tk olaj a tojás sütéséhez

elkészítés

1

A húst alaposan mossuk meg, és vágjuk fel 2x2 cm-es darabokra, majd sózzuk. 

2

A bundához egy tálban keverjük csomómentesre a liszteket, a keményítőt, a fűszereket, a durvára vágott petrezselymet  a tojásokkal és vízzel. A lesózott húsdarabokat tegyük a masszába, és hagyjuk állni benne legalább 30 percet. Minél tovább pihennek a hússzeletek a fűszeres „pácban”, annál finomabb lesz a kész étel.

3

A bundázott húsokat villa segítségével tegyük egyenként bő, forró olajba, és süssük aranybarnára. A kész falatkákat szedjük konyhai törlőpapírra. 

4

A rizst alaposan mossuk át forró folyóvíz alatt egy szűrőben, és csepegtessük le. 

5

Egy lábosban melegítsünk fel 1 teáskanál olajat, és futtassuk meg rajta fehéredésig a rizst. 

6

Öntsük fel 2 bögre forró vízzel, és sózzuk meg. Forraljuk fel, fedjük le a lábost egy éppen rápasszoló fedővel, és kevergetés nélkül főzzük 20 percet, úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz (indukciós főzőlapon én 3-as fokozaton főzöm). A rizs akkor van kész, ha felszívta az összes vizet, a rizsszemek szépen megdagadtak és megpuhultak. 

7

A zöldségeket tisztítsuk meg. A sárgarépát, a póréhagymát és a kaliforniai paprikát vágjuk egyforma hosszú, vékony csíkokra. A gombát szeleteljük vékonyra. 

8

Egy kevés olívaolajon pároljuk roppanósra a zöldségeket a borsó kivételével. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor azt csak a legvégén adjuk a többi zöldséghez, ennek 1-2 perc párolás bőven elegendő. A sóval nagyon óvatosan bánjunk, a szójaszósz is sós, inkább a végén ízesítsünk ízlés szerint. 

9

A tojásokat verjük fel és egy serpenyőben süssünk kevés olajon rántottát. A kész rántottát tördeljük össze a fakanállal, és tegyük félre.

10

Az elkészült rizst keverjük a roppanós zöldségekhez. Adjunk hozzá ízlés szerint szójaszószt, keverjük össze a rántottával, és sózzuk, ha szükséges.

11

Tálaljuk a bundás húst a zöldséges rizságyon.


Allergének: tojás, szója