receptet találtunk
Nálunk a tempurabundás csirkemellfilé vetekszik a klasszikus rántott hússal, a gyerekeim egyszerűen rajonganak érte. Bevallom, én is nagyon szeretem, mert nem kell órákig pepecselni a konyhában. A bunda hozzávalóit csak gyorsan összekeverjük, beleforgatjuk a feldarabolt húst, és már elő is készültünk a sütéshez. Sokkal kevesebb az effektív konyhában töltött idő és a mosogatni való is. Tökéletes ebéd vagy vacsora az egész család számára. Én most egy egyszerű, zöldséges rizst készítettem hozzá egy kevés szójaszósszal meglocsolva. Természetesen, aki nem fogyaszthatja a szóját, nyugodtan hagyja ki.
Kép forrás: saját forrás
A bundához egy tálban keverjük csomómentesre a liszteket, a keményítőt, a fűszereket, a durvára vágott petrezselymet a tojásokkal és vízzel. A lesózott húsdarabokat tegyük a masszába, és hagyjuk állni benne legalább 30 percet. Minél tovább pihennek a hússzeletek a fűszeres „pácban”, annál finomabb lesz a kész étel.
A bundázott húsokat villa segítségével tegyük egyenként bő, forró olajba, és süssük aranybarnára. A kész falatkákat szedjük konyhai törlőpapírra.
Egy lábosban melegítsünk fel 1 teáskanál olajat, és futtassuk meg rajta fehéredésig a rizst.
Öntsük fel 2 bögre forró vízzel, és sózzuk meg. Forraljuk fel, fedjük le a lábost egy éppen rápasszoló fedővel, és kevergetés nélkül főzzük 20 percet, úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz (indukciós főzőlapon én 3-as fokozaton főzöm). A rizs akkor van kész, ha felszívta az összes vizet, a rizsszemek szépen megdagadtak és megpuhultak.
A zöldségeket tisztítsuk meg. A sárgarépát, a póréhagymát és a kaliforniai paprikát vágjuk egyforma hosszú, vékony csíkokra. A gombát szeleteljük vékonyra.
Egy kevés olívaolajon pároljuk roppanósra a zöldségeket a borsó kivételével. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor azt csak a legvégén adjuk a többi zöldséghez, ennek 1-2 perc párolás bőven elegendő. A sóval nagyon óvatosan bánjunk, a szójaszósz is sós, inkább a végén ízesítsünk ízlés szerint.
A tojásokat verjük fel és egy serpenyőben süssünk kevés olajon rántottát. A kész rántottát tördeljük össze a fakanállal, és tegyük félre.
Az elkészült rizst keverjük a roppanós zöldségekhez. Adjunk hozzá ízlés szerint szójaszószt, keverjük össze a rántottával, és sózzuk, ha szükséges.
Tálaljuk a bundás húst a zöldséges rizságyon.
Allergének: tojás, szója