Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldségleves medvehagymával

Répási Eszter
vezető dietetikus

A medvehegyma magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, mely C-vitamin a szervezetünkben sokféle enzimet aktivál, segíti a vas felszívódását, hozzájárul a vörös vértestek képzéséhez. Erős antioxidáns hatású.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

2 db sárgarépa (nagy)
1 db fehérrépa (nagy)
fél db karalábé
2 db csicsóka
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
izlés szerint medvehagyma
10 ml olaj
izlés szerint vegamix
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyemzöld

elkészítés

1

A zöldségeket előkészítjük: a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, a répákat és a karalábét megmossuk, megtiszítjuk, és felszeleteljük, a paradicsomot megmossuk és négybe vágjuk, az újhagymát megmossuk és felszeleteljük, a medvehagymát szintén megmossuk és felaprítjuk.

2

A csicsókát meghámozzuk, megmossuk, majd felkockázzuk.

3

Az olajat egy lábasban felmelegítjük, majd rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.

4

Ehhez jön hozzá a fokhagyma és az újhagyma, a sárga-, és a fehérrépa, a karalábé, valamint a csicsóka.

5

Ha a zöldségek átpirultak, öntsük fel adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel, és tegyük bele a paradicsomot is.

6

Ízesítsük az ízesítő anyagokkal.

7

Főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.

8

Forrón tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes