receptet találtunk
A kacsa egy igazán különleges szárnyashús, ami különleges elkészítés kíván. Nézzük meg, hogyan is kell nekiállni egy rozé kacsamellnek, amihez köret gyanánt kiválóan illik a sült káposzta!
Kép forrás: saját forrás
A kacsamelleket felhasználás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből. Éles késsel beirdaljuk rajta a bőrt, gazdagon sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán.
A káposztát ketté-, majd gerezdekre vágjuk – a torzsáját nem vágjuk ki, hogy egyben maradjanak a gerezdek.
A kacsamelleket a bőrös oldalával lefelé egy nagy serpenyőbe tesszük, amiben kényelmesen elférnek, és a tűzhelyen közepesen erős láng felett, fedő alatt elkezdjük sütni. 7 perc után átfordítjuk és további 2-3 percig sütjük.
Áttesszük egy hőálló edénybe, és 160 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. (Ha jól át szeretnénk sütni, 10 percig hagyjuk a sütőben.)
A káposzta gerezdeket egy tepsibe tesszük, kissé sózzuk, megszórjuk a finomra aprított fokhagymával és meglocsoljuk a kacsából kisült zsírral, majd az egészet betesszük a sütőbe és legalább 25 percig sütjük. Közben 3-4 alkalommal átforgatjuk a káposztákat.
A balzsamecetet a mézzel, a narancslével, a whiskyvel és a szegfűborssal kis lábasba tesszük, összeforraljuk és felére redukáljuk.
Allergének: