Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sütőben sült káposzta gerezdek rozé kacsamellel

Havas Dóra
gasztroblogger

A kacsa egy igazán különleges szárnyashús, ami különleges elkészítés kíván. Nézzük meg, hogyan is kell nekiállni egy rozé kacsamellnek, amihez köret gyanánt kiválóan illik a sült káposzta!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

2 db kacsamell
1 csipet
1 csipet frissen őrölt bors
5 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál méz
4 db szegfűbors
1 db narancs frissen facsart leve
fél dl whisky

hozzávalók a káposztához

1 fej kisebb káposzta
1 teáskanál
negyed teáskanál frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál étolaj

hozzávalók a tálaláshoz

1 csokor petrezselyem vagy koriander
4 evőkanál panko morzsa

elkészítés

1

A kacsamelleket felhasználás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből. Éles késsel beirdaljuk rajta a bőrt, gazdagon sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán.

2

A káposztát ketté-, majd gerezdekre vágjuk – a torzsáját nem vágjuk ki, hogy egyben maradjanak a gerezdek.

3

A kacsamelleket a bőrös oldalával lefelé egy nagy serpenyőbe tesszük, amiben kényelmesen elférnek, és a tűzhelyen közepesen erős láng felett, fedő alatt elkezdjük sütni. 7 perc után átfordítjuk és további 2-3 percig sütjük.

4

Áttesszük egy hőálló edénybe, és 160 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. (Ha jól át szeretnénk sütni, 10 percig hagyjuk a sütőben.)

5

A sütőből kivéve azonnal kenjük be a szósszal, majd meleg helyen hagyjuk pihenni.

6

A káposzta gerezdeket egy tepsibe tesszük, kissé sózzuk, megszórjuk a finomra aprított fokhagymával és meglocsoljuk a kacsából kisült zsírral, majd az egészet betesszük a sütőbe és legalább 25 percig sütjük. Közben 3-4 alkalommal átforgatjuk a káposztákat.

7

A balzsamecetet a mézzel, a narancslével, a whiskyvel és a szegfűborssal kis lábasba tesszük, összeforraljuk és felére redukáljuk.

8

Aprított petrezselyemmel és pirított panko morzsával tálaljuk.


Allergének: