Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Brokkolikrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A brokkoli egy rendkívül hasznos zöldség. Kíváló forrása a kalciumnak, a káliumnak, a C-vitaminnak és a luteinnek (antioxidáns).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g brokkoli
izlés szerint víz, amennyi éppen ellepi
50 ml 8%-os főzőtejszín
100 g kefir
fél db zöldségleves kocka
izlés szerint szerecsendió
izlés szerint só ízlés szerint (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)
1 evőkanál burgonyakeményítő

elkészítés

1

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.

2

Egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.

3

Hozzáadjuk a leveskockát, és a szerecsendiót.

4

Puhára főzzük a brokkolit.

5

A tűzról levéve egy botmixer segítségével pürésítjük.

6

A tejszínt összekeverjük a kefírrel és az ételkeményítővel.

7

A levest visszatesszük a tűzhelyre.

8

A habarást hozzámelegítjük a leveshez, úgy hogy a levesből a habaráshoz merünk, és összekeverjük.

9

A habarást lassan, folyamatos kevergetés közben a leveshez öntjük.

10

Végül pedig pár percig összeforraljuk.

11

Levesestálakba tálaljuk, és krutonnal szórva fogyasztjuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes