receptet találtunk
Egy tartalmas olasz szendvics és egy calzone pizza szerelemgyereke, ami nem csak ellenállhatatlanul finom, de könnyen el is készíthető.
Kép forrás: Saját forrás
Az élesztőt elkeverjük a vízzel és a cukorral, robotgépbe tesszük, beleszitáljuk a liszteket és a sót. Dagasztani kezdjük, majd amikor összeállt, hozzácsorgatjuk az olívaolajat is, és még 5 percig tovább dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen egy óra alatt kétszeresére kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsire sütőpapírt terítünk. A zöldfűszereket finomra aprítjuk és kikeverjük mascarponéval, sóval, borssal és fokhagymával. A töltelék többi hozzávalóit felszeleteljük.
Enyhén lisztezett deszkán egy nagy téglalapot nyújtunk a tésztából. Függőlegesen három harmadra osztva bejelöljük egy fogpiszkálóval. A két szélső harmadot keresztben centiként bevágjuk. A középső részt megkenjük a fűszeres mascarponéval, megpakoljuk a töltelékkel és végül két oldalról felváltva ráhajtogatjuk a csíkokat. Óvatosan átemeljük a tepsire, hagyjuk 15 percet kelni, majd 30 perc alatt készre sütjük.
Allergének: glutén laktóz