Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sonkás stromboli

Havas Dóra
gasztroblogger

Egy tartalmas olasz szendvics és egy calzone pizza szerelemgyereke, ami nem csak ellenállhatatlanul finom, de könnyen el is készíthető.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 75 perc

hozzávalók

7 g porélesztő
150 g 22°C-os víz
2 evőkanál porcukor
150 g finomliszt és egy kevés a nyújtáshoz
150 g magas sikértartalmú liszt
1 csapott evőkanál finomított tengeri só
2 evőkanál olíva olaj
1 csokor zöldfűszer vegyesen
20 dkg mascarpone
1 gerezd fokhagyma szétnyomva
20 dkg Főtt sonka
2 db főtt tojás
10 dkg zöld spárga, párolva
20 dkg sajt
1 csipet frissen őrölt bors

allergén

tojás

elkészítés

1

Az élesztőt elkeverjük a vízzel és a cukorral, robotgépbe tesszük, beleszitáljuk a liszteket és a sót. Dagasztani kezdjük, majd amikor összeállt, hozzácsorgatjuk az olívaolajat is, és még 5 percig tovább dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen egy óra alatt kétszeresére kelesztjük.

2

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsire sütőpapírt terítünk. A zöldfűszereket finomra aprítjuk és kikeverjük mascarponéval, sóval, borssal és fokhagymával. A töltelék többi hozzávalóit felszeleteljük.

3

Enyhén lisztezett deszkán egy nagy téglalapot nyújtunk a tésztából. Függőlegesen három harmadra osztva bejelöljük egy fogpiszkálóval. A két szélső harmadot keresztben centiként bevágjuk. A középső részt megkenjük a fűszeres mascarponéval, megpakoljuk a töltelékkel és végül két oldalról felváltva ráhajtogatjuk a csíkokat. Óvatosan átemeljük a tepsire, hagyjuk 15 percet kelni, majd 30 perc alatt készre sütjük.


Allergének: glutén laktóz