receptet találtunk
Egy finom tonhalas recept a hétvégére, mely minőségi fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag, így védi az egészséget.
Kép forrás: Saját forrás
Tegye a tonhalszeleteket üreges tálba. Öntse a citrom levét és héját egy tálba, tegyen hozzá két evőkanál olívaolajat, az apróra vágott bazsalikomot, a szétmorzsolt kakukkfüvet és a borsot.
Locsolja le ezzel a készítménnyel a tonhalat, fedje be fóliával, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább egy órán át.
Vágja le a cukkinik végeit, mossa meg, törölgesse le, majd vágja karikákra.
Hámozza meg és aprítsa fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntse a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és néhány pillanatig pirítsa benne az apróra vágott hagymát.
Adja hozzá a cukkinit és a felaprított fokhagymát, sózza és borsozza meg, majd közepes lángon időnként kevergetve főzze körülbelül negyedórán át.
Csepegtesse le a tonhalat, és felforrósított serpenyőben süsse körülbelül öt percig (a szeletek vastagságától függően).
Tegye ki tányérokra a tonhalat, szórja meg sóvirággal, és szolgálja fel a cukkinivel.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes