Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pácolt tonhal párolt cukkinivel

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy finom tonhalas recept a hétvégére, mely minőségi fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag, így védi az egészséget.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 35 perc

hozzávalók

4 szelet vörös tonhal
1 db citrom
3 ek olívaolaj
12 levél bazsalikom
4 szál kakukkfű
60 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
izlés szerint Só, sóvirág, bors

elkészítés

1

Tegye a tonhalszeleteket üreges tálba. Öntse a citrom levét és héját egy tálba, tegyen hozzá két evőkanál olívaolajat, az apróra vágott bazsalikomot, a szétmorzsolt kakukkfüvet és a borsot.

2

Locsolja le ezzel a készítménnyel a tonhalat, fedje be fóliával, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább egy órán át.

3

Vágja le a cukkinik végeit, mossa meg, törölgesse le, majd vágja karikákra.

4

Hámozza meg és aprítsa fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntse a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és néhány pillanatig pirítsa benne az apróra vágott hagymát.

5

Adja hozzá a cukkinit és a felaprított fokhagymát, sózza és borsozza meg, majd közepes lángon időnként kevergetve főzze körülbelül negyedórán át.

6

Csepegtesse le a tonhalat, és felforrósított serpenyőben süsse körülbelül öt percig (a szeletek vastagságától függően).

7

Tegye ki tányérokra a tonhalat, szórja meg sóvirággal, és szolgálja fel a cukkinivel.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes