receptet találtunk
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, de mi nem csak ezért szeretjük. Tele van vitaminokkal, és nagyon jó hatással van a bélrendszerre is. Nekünk, gluténérzékenyeknek különösen fontos, hogy jó állapotban legyen a bélrendszerünk. A C-vitamin mellett B-vitamint, niacint, karotint és ásványi anyagokat is tartalmaz. Nagyon alacsony a szénhidráttartalma, gazdag rostokban és némi fehérje is található benne. Fogyasszuk nyersen, sütve, párolva, levesnek, rakott ételekbe, salátának, vagy készítsünk belőle igazán laktató, babos, húsos egytálételt.
Kép forrás: saját forrás
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg az olajon.
A sonkát kockázzuk fel, adjuk a hagymához, és pirítsuk pár percig.
A pulykacombot szintén vágjuk kockákra, tegyük a sonkás hagyma mellé és pirítsuk fehéredésig.
A káposztát kóstoljuk meg, ha nagyon sósnak, savanyúnak érezzük, mossuk át vízzel. Tegyük ezt is a lábosba, fűszerezzük, öntsük fel vízzel és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul.
A babot szűrjük le, keverjük a káposztás alaphoz és rotyogtassuk pár percet.
Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, gluténmentes kenyérrel.
Allergének: