Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Savanyú káposztás egytálétel

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, de mi nem csak ezért szeretjük. Tele van vitaminokkal, és nagyon jó hatással van a bélrendszerre is. Nekünk, gluténérzékenyeknek különösen fontos, hogy jó állapotban legyen a bélrendszerünk. A C-vitamin mellett B-vitamint, niacint, karotint és ásványi anyagokat is tartalmaz. Nagyon alacsony a szénhidráttartalma, gazdag rostokban és némi fehérje is található benne. Fogyasszuk nyersen, sütve, párolva, levesnek, rakott ételekbe, salátának, vagy készítsünk belőle igazán laktató, babos, húsos egytálételt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

500 g Auchan savanyúkáposzta
250 g Auchan pulykacomb filé
250 g füstölt, főtt sonka
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál Auchan füstölt paprika
ízlés szerint
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
3 evőkanál Auchan étolaj
2 db Auchan vörösbab konzerv
3 db víz vagy húsleves alaplé
2 db babérlevél

elkészítés

1

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg az olajon.

2

A sonkát kockázzuk fel, adjuk a hagymához, és pirítsuk pár percig.

3

A pulykacombot szintén vágjuk kockákra, tegyük a sonkás hagyma mellé és pirítsuk fehéredésig.

4

A káposztát kóstoljuk meg, ha nagyon sósnak, savanyúnak érezzük, mossuk át vízzel. Tegyük ezt is a lábosba, fűszerezzük, öntsük fel vízzel és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul.

5

A babot szűrjük le, keverjük a káposztás alaphoz és rotyogtassuk pár percet.

6

Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, gluténmentes kenyérrel.


Allergének: