receptet találtunk
Ez a leves a hideg téli estéken kíválóan át tud melegíteni minket, ha gazdagon fogyasztjuk "levesbetéttel", akkor akár egytál ételként is megállja a helyét.
Kép forrás: saját forrás
A húst megmossuk, majd megtisztítjuk, de nem vágjuk fel, egészben hagyjuk!
A hagymát és a gyömbért meghámozzuk, majd a hagymát félbe, a gyömbér 4-5 darabba vágjuk.
A hagymát és a gyömbért egy nagy lábasban szárazon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott csontot és azt is megpirítjuk.
Öntsük fel 2 liter vízzel, majd adjuk hozzá a marhahúst is.
Lassú tűzön főzzük kb. 5 órát (közben néha szedjük le róla a habot). Ha elkészült szűrjük le.
A levesből kimaradt fűszereket pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, majd tegyük teatojásba és tegyük a levesbe, így főzzük még fél órát.
Közben a rizstésztát öntsük le forró vízzel, majd 10 perc múlva szűrjük le.
A marhahús, ha lanygosra hűlt, szeleteljük fel.
Az újhagymát mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
Szedjünk tálakba a levesbetétekből, majd merjük rá a forró levest.
Allergének: