Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vietnámi pho leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez a leves a hideg téli estéken kíválóan át tud melegíteni minket, ha gazdagon fogyasztjuk "levesbetéttel", akkor akár egytál ételként is megállja a helyét.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 6 óra

hozzávalók

1 kg marhacsont
250 g marhahátszín
1 fej vöröshagyma
10 cm friss gyömbér
1 csipet só vagy zöldfűszer
1 kevés Bors
1 db fahéj rúd
6 db csillagánizs
8 db szegfűszeg

elkészítés

1

A húst megmossuk, majd megtisztítjuk, de nem vágjuk fel, egészben hagyjuk!

2

A hagymát és a gyömbért meghámozzuk, majd a hagymát félbe, a gyömbér 4-5 darabba vágjuk.

3

A hagymát és a gyömbért egy nagy lábasban szárazon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott csontot és azt is megpirítjuk.

4

Öntsük fel 2 liter vízzel, majd adjuk hozzá a marhahúst is.

5

Lassú tűzön főzzük kb. 5 órát (közben néha szedjük le róla a habot). Ha elkészült szűrjük le.

6

A levesből kimaradt fűszereket pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, majd tegyük teatojásba és tegyük a levesbe, így főzzük még fél órát.

7

Közben a rizstésztát öntsük le forró vízzel, majd 10 perc múlva szűrjük le.

8

A marhahús, ha lanygosra hűlt, szeleteljük fel.

9

Az újhagymát mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.

10

Szedjünk tálakba a levesbetétekből, majd merjük rá a forró levest.


Allergének: