receptet találtunk
Az avokádó egy nagyon egészséges gyümölcs, melynek fogyasztása Magyarországon még kevésbé elterjedt. Jó forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, melyek megakadályozzák a koleszterin lerakódását az erekben. Gazdag még A-vitaminban, káliumban és folsavban is.
Kép forrás: saját forrás
Mossuk meg az avokádókat. Vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd kaparjuk ki egy tálba a húsát.
Egy villa segítségével jól nyomkodjuk össze, hogy püré állagot kapjunk.
A fokhagymákat hámozzuk meg, majd nyomjuk át fokhagymanyomón. Adjuk az avokádóhoz.
Ízesítsük a fűszerekkel és a limelével.
Hámozzuk meg a lilahagymát, kockázzuk fel, majd keverjük ezt is a krémbe.
Mossuk meg a paradicsomot és a chilit. A chilinek távolítsuk el a magjait, és vágjuk apróra.
A paradicsomot vágjuk félbe, az egyik feléből távolítsuk el a magokat, majd a többit kockázzuk fel. Keverjük ezt is a krémbe.
A chilit csak óvatosan adagoljuk, közben kóstolgassuk a krémet.
Tegyük kb. 3/4 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes