Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Guacamole

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az avokádó egy nagyon egészséges gyümölcs, melynek fogyasztása Magyarországon még kevésbé elterjedt. Jó forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, melyek megakadályozzák a koleszterin lerakódását az erekben. Gazdag még A-vitaminban, káliumban és folsavban is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

2 db avokádó
1 db lilahagyma
1 db paradicsom
1 db chili
3 db fokhagyma
2 ek frissen facsart limelé
izlés szerint só (zöldfűszrekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint oregánó
izlés szerint koriander

elkészítés

1

Mossuk meg az avokádókat. Vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd kaparjuk ki egy tálba a húsát.

2

Egy villa segítségével jól nyomkodjuk össze, hogy püré állagot kapjunk.

3

A fokhagymákat hámozzuk meg, majd nyomjuk át fokhagymanyomón. Adjuk az avokádóhoz.

4

Ízesítsük a fűszerekkel és a limelével.

5

Hámozzuk meg a lilahagymát, kockázzuk fel, majd keverjük ezt is a krémbe.

6

Mossuk meg a paradicsomot és a chilit. A chilinek távolítsuk el a magjait, és vágjuk apróra.

7

A paradicsomot vágjuk félbe, az egyik feléből távolítsuk el a magokat, majd a többit kockázzuk fel. Keverjük ezt is a krémbe.

8

A chilit csak óvatosan adagoljuk, közben kóstolgassuk a krémet.

9

Tegyük kb. 3/4 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes