receptet találtunk
Egy tipikus mediterrán kaja, a jelentése: ugorj a számba. Ugorjon csak, nem fogunk ellenállni, ugyanis ez az étel fantasztikusan finom. Salátával, párolt zöldséggel is készítheted, de Feri rukkolás-parmezános krumplipüréjével igazán mennyei. Nagyon egyszerű és gyors fogás – a lelke a fűszer, csak friss zsályával érdemes nekifogni!
Kép forrás: saját forrás
Ne klopfold a húsokat, mert a borjúhús nagyon puha, szétszakadna az erőszakos beavatkozástól. Érdemes egy sütőpapírral letakarni, és egy vastag aljú edénnyel kicsit megnyomkodni.
Sózd, borsozd, fektess rá egy szelet sonkát, majd két zsályalevelet. Ezeket rögzítsd fogpiszkálóval.
Kevés olívaolajon kezd el sütni a zsályás felén, ha piros a sonka, akkor fordítsd meg a húsokat. 2 perc elteltével jöhet a bor, picit forrald be mehet hozzá a kockázott, hideg vaj. Ezzel már csak rázogasd, a vaj elolvad, a mártás pedig besűrűsödik.
Főzd meg a krumplit, majd, ha már kicsit hűlt, akkor pucold meg. A legfontosabb szabály a krumplipürénél, hogy nincs gépesítés! A magas fordulatszám csirizessé teszi a krumplit, elő a klasszikus krumplinyomót! Szóval hagyd száradni a krumplit, de még melegen törd össze, majd add hozzá a vajat és egy kevés tejet. Mehet hozzá a reszelt parmezán, meg az aprított rukkola is. A tej, vagy tejszín folyamatos adagolásával érd el megfelelő, krémes-habos állagot. Sózni ne felejtsd el.
Allergének: