Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Saltimbocca (borjú sonkával-zsályával) rukkolás-parmezános krumplipürével

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Egy tipikus mediterrán kaja, a jelentése: ugorj a számba. Ugorjon csak, nem fogunk ellenállni, ugyanis ez az étel fantasztikusan finom. Salátával, párolt zöldséggel is készítheted, de Feri rukkolás-parmezános krumplipüréjével igazán mennyei. Nagyon egyszerű és gyors fogás – a lelke a fűszer, csak friss zsályával érdemes nekifogni!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

800 g 4 db vékony szelet borjúcomb
4 szelet pármai sonka
8 levél zsálya levél
1 dl fehérbor
100 dkg hideg vaj kockázva
egy kevés Só, bors
1 kg burgonya
200 g vaj
2 dl meleg tej, vagy tejszín
100 g parmezán
1 marék nagy marék rukkola

elkészítés

1

Ne klopfold a húsokat, mert a borjúhús nagyon puha, szétszakadna az erőszakos beavatkozástól. Érdemes egy sütőpapírral letakarni, és egy vastag aljú edénnyel kicsit megnyomkodni.

2

Sózd, borsozd, fektess rá egy szelet sonkát, majd két zsályalevelet. Ezeket rögzítsd fogpiszkálóval.

3

Kevés olívaolajon kezd el sütni a zsályás felén, ha piros a sonka, akkor fordítsd meg a húsokat. 2 perc elteltével jöhet a bor, picit forrald be mehet hozzá a kockázott, hideg vaj. Ezzel már csak rázogasd, a vaj elolvad, a mártás pedig besűrűsödik.

4

Főzd meg a krumplit, majd, ha már kicsit hűlt, akkor pucold meg. A legfontosabb szabály a krumplipürénél, hogy nincs gépesítés! A magas fordulatszám csirizessé teszi a krumplit, elő a klasszikus krumplinyomót! Szóval hagyd száradni a krumplit, de még melegen törd össze, majd add hozzá a vajat és egy kevés tejet. Mehet hozzá a reszelt parmezán, meg az aprított rukkola is. A tej, vagy tejszín folyamatos adagolásával érd el megfelelő, krémes-habos állagot. Sózni ne felejtsd el.


Allergének: