Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sajtszószos pulykamell lángoson tálalva

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Nem egy hagyományos feltét, de annál finomabb és különlegesebb. Ezt a fajta lángost biztos nem veszed meg a strandos kifőzdében. Tehát vigyázz! Mert, ha egyszer leteszed az asztalra egy baráti összejövetelen, onnantól kezdve mindig te leszel majd a kaja felelős. Csak ennek tudatában állj neki a főzésnek!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 50 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

700 g pulykamell
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
300 ml tejszín
250 g eidami sajt
1 evőkanál kukoricakeményítő
300 g vaj
700 g liszt
30 g friss élesztő
2,5 dl langyos tej
2,5 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
ízlés szerint só, bors, szerecsendió, friss petrezselyem

elkészítés

1

A vajon és 2 kanál olajon megfonnyasztod a lereszelt hagymákat. Lehet aprítani is őket, de ekkor érezni fogod a szószban a darabokat. Nincs vele baj, csak nem mindenki szereti. Öntsd fel a tejszínnel, reszeld bele a sajtot, és egy negyed szerecsendiót is. Sózd, borsozd, add hozzá a kukoricakeményítőt. Folyamatosan kavargasd, érezni fogod, ha besűrűsödik.

2

Kockázd a mellet, sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd aranyszínűre egy forró serpenyőben.

3

Tedd a cukrot a meleg tejbe és morzsold bele az élesztőt. Kicsit keverd meg és hagyd, hogy felfusson. Az átszitált liszthez öntsd az olajat és a sót, majd mehet hozzá a tejes cucc. Kevés langyos víz hozzáadásával kezdd el a dagasztást. Akkor van kész, ha szépen elválik az edény falától. Takard le konyharuhával, és meleg helyen keleszd 40 percig. Vágd 6 egyelő darabra, formázd és süsd ki forró olajban.

4

A lángosra pakolj a húsból, öntsd nyakon a sajtszósszal és szórd meg a friss, aprított petrezselyemmel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz