receptet találtunk
Nem egy hagyományos feltét, de annál finomabb és különlegesebb. Ezt a fajta lángost biztos nem veszed meg a strandos kifőzdében. Tehát vigyázz! Mert, ha egyszer leteszed az asztalra egy baráti összejövetelen, onnantól kezdve mindig te leszel majd a kaja felelős. Csak ennek tudatában állj neki a főzésnek!
Kép forrás: Saját forrás
A vajon és 2 kanál olajon megfonnyasztod a lereszelt hagymákat. Lehet aprítani is őket, de ekkor érezni fogod a szószban a darabokat. Nincs vele baj, csak nem mindenki szereti. Öntsd fel a tejszínnel, reszeld bele a sajtot, és egy negyed szerecsendiót is. Sózd, borsozd, add hozzá a kukoricakeményítőt. Folyamatosan kavargasd, érezni fogod, ha besűrűsödik.
Tedd a cukrot a meleg tejbe és morzsold bele az élesztőt. Kicsit keverd meg és hagyd, hogy felfusson. Az átszitált liszthez öntsd az olajat és a sót, majd mehet hozzá a tejes cucc. Kevés langyos víz hozzáadásával kezdd el a dagasztást. Akkor van kész, ha szépen elválik az edény falától. Takard le konyharuhával, és meleg helyen keleszd 40 percig. Vágd 6 egyelő darabra, formázd és süsd ki forró olajban.
A lángosra pakolj a húsból, öntsd nyakon a sajtszósszal és szórd meg a friss, aprított petrezselyemmel.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz