Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Töltött karalábé

Répási Eszter
vezető dietetikus

A karalábé a burgonyához hasonlóan magas kálium tartalommal rendelkezik, mely hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

4 db közepes méretű karalábé
400 g darált pulykahús
100 g barnarizs
2 dl kefir
1 ek teljeskiőrlésű liszt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint majoranna
izlés szerint borsikafű

elkészítés

1

A karalábét megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és kivájjuk.

2

A kivájt karalábé darabokat félretesszük.

3

A darált húst elkeverjük a tojással, és a féli megfőzött barnarizzsel, majd ízesítjük a fűszerekkel.

4

A karalábét megtöltjük a húsmasszával.

5

A karalábékat egy nagy lábasban egymás mellé helyezzük. A maradék töltelékből gombócokat gyúrunk és mellétesszük, valamint mellétesszük a kivájt karalábé darabaokat is.

6

A lábasba annyi enyhén sós vizet engedünk, hogy 3/4-ig ellepja a karalábékat.

7

Fedő alatt puhára főzzük.

8

Ha kész kiszedjük a töltött karalábékat és a hús gomócokat.

9

A kefírből és a lisztből készített habarással sűrítjük.

10

Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, és főzzük még pár percig.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás