receptet találtunk
A karalábé a burgonyához hasonlóan magas kálium tartalommal rendelkezik, mely hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez.
Kép forrás: saját forrás
A karalábét megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és kivájjuk.
A kivájt karalábé darabokat félretesszük.
A darált húst elkeverjük a tojással, és a féli megfőzött barnarizzsel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
A karalábét megtöltjük a húsmasszával.
A karalábékat egy nagy lábasban egymás mellé helyezzük. A maradék töltelékből gombócokat gyúrunk és mellétesszük, valamint mellétesszük a kivájt karalábé darabaokat is.
A lábasba annyi enyhén sós vizet engedünk, hogy 3/4-ig ellepja a karalábékat.
Fedő alatt puhára főzzük.
Ha kész kiszedjük a töltött karalábékat és a hús gomócokat.
A kefírből és a lisztből készített habarással sűrítjük.
Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, és főzzük még pár percig.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás