Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi mogyoróvaj

Répási Eszter
vezető dietetikus

A mogyoróvaj egy rendkívül egyszerűen elkészíthető krém, mellyel feldobhatjuk ételeinket. Használhatjuk húsételek ízesítéséhez, vagy tehetjük akár sütemények tésztájába. Magas zsírtartalma miatt fogyasztása csak ritkán ajánlott, viszont ha már fogyasztjuk, válasszuk az adalékanyagoktól mentes házi változatot.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 13 főre
Előkészítési idő: 2 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

500 g héjas, pörkölt földimogyoró
20 ml olíva olaj
izlés szerint só, vagy xilit, attól függően, hogy édesre vagy sósra szeretnénk

elkészítés

1

Pucoljuk meg a földimogyorót.

2

Tegyük egy nagyteljesítményű konyhai aprítógépbe.

3

Adjuk hozzá az olíva olajat.

4

Aprítsuk össze, úgy hogy egy egynemű masszát kapjunk. Ha szeretnénk, akkor most ízesítsük.

5

Töltsük légmentesen zárodó üvegbe, és pihentessük, amíg a zsíradék kicsapódik a tetején.

6

Ekkor keverjük át még egyszer alaposan.

7

Zárjuk le az üveget, és tegyük fejjel lefelé fordítva a hűtőszekrénybe.

8

Szobahőmérsékleten maximum 1-2 hónapig tárolható.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes