Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Részeges fehér kolbászocskák

Havas Dóra
gasztroblogger

Kolbász amiben nincs pirospaprika? Viszont meg van bolondítva rozmaringgal, babérlevéllel, körtepálinkával és fehérborral. Ez a pikáns fehér kolbász Havas Dóra tollából, az új ízek kedvelőinek.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

1 kg sertéslapocka
50 dkg hasalja vagy más zsíros rész
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt szegfűbors
fél teáskanál őrölt babérlevél
1 teáskanál őrölt, füstölt paprika
3 evőkanál
4 gerezd fokhagyma szétnyomva
2 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított lestyán
1 kis ág rozmaring levelei apróra vágva
1 dl fehér bor Cserszegi fűszeres vagy Olaszrizling
0,5 dl pálinka barack, körte, bármi jó

elkészítés

1

A húst és a hasalját kis kockákra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük.

2

Az összes fűszert egy késes robotgépbe tesszük és finomra őröljük.

3

Rászórjuk a húsra, meglocsoljuk a borral és a pálinkával és alaposan összeforgatjuk. Ha van idő, 3 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben, ha nincs, akkor a mélyhűtőben fél óra is elég.

4

Húsdarálóval daráljuk le a húst, ha nem volt elég finom a tárcsa, akkor daráljuk le még egyszer. Majd 5-8 percen át alaposan gyúrjuk össze, mielőtt a bélbe betöltenénk.


Allergének: