receptet találtunk
Kolbász amiben nincs pirospaprika? Viszont meg van bolondítva rozmaringgal, babérlevéllel, körtepálinkával és fehérborral. Ez a pikáns fehér kolbász Havas Dóra tollából, az új ízek kedvelőinek.
Kép forrás: Saját forrás
A húst és a hasalját kis kockákra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük.
Az összes fűszert egy késes robotgépbe tesszük és finomra őröljük.
Rászórjuk a húsra, meglocsoljuk a borral és a pálinkával és alaposan összeforgatjuk. Ha van idő, 3 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben, ha nincs, akkor a mélyhűtőben fél óra is elég.
Húsdarálóval daráljuk le a húst, ha nem volt elég finom a tárcsa, akkor daráljuk le még egyszer. Majd 5-8 percen át alaposan gyúrjuk össze, mielőtt a bélbe betöltenénk.
Allergének: