receptet találtunk
Halat nem nagyon fogyaszt a magyar ember, ha igen, ez akkor is leginkább a karácsonyi időszakra korlátozódik. Még szerencse, hogy ez itt most egy karácsonyi recept. Viszont, ahogy már megszokhattátok, ez is túlmutat a hagyományokon, és a megszokott ponty-harcsa vonalat finoman keresztezve, Feri most egy fejedelmi pisztrángos fogást mutat nektek, amivel garantáltan megkoronázhatjátok az ünnepet!
Kép forrás: saját forrás
Alaposan sózzuk, borsozzuk meg kívül-belül, majd a hasüregbe helyezzünk be citromkarikákat, 2-2 fokhagymagerezdet és egy-egy ág rozmaringot.
Locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Nagyon figyeljünk rá, mert hamar kiszárad!
A vöröslencsét alapos átmosás után tegyük fel főzni, ha van otthon alaplé, akkor abban, de tökéletes a víz is.
Készítsük el az izesítő csokrot: petrezselyem, babérlevél, fél csillagánizs, zellerszár - keveset mindenből, hogy ne nyomják el egymást. Adjuk hozzá a vöröslencséhez, és főzzük kb 10 percig. Ha megfőtt, csak utána sózzuk!
Adjuk hozzá és pirítsuk meg a tisztított, és apró kockára vágott zöldségeket, aztán keverjük hozzá a lencséhez.
Allergének: zeller, petrezselyem, csillagánizs, mustár, laktóz