receptet találtunk
A tonhalsaláta remek választás lehet vacsorára, ugyanis a tonhal ngóagyszerű teljes értékű fehérje forrás, a zöldségek pedig magas rosttartalmuknak köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak.
Kép forrás: saját forrás
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk.
Készítsük elő a zöldségeket: mossuk meg mindet. A zöldpaprikát kockákra vágjuk, és egy salátás tálba tesszük. Az újhagymát megpucoljuk, majd vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az egészet a paprikához adjuk.
Az olívabogyókat elfelezzük, és a kapribogyóval együtt a salátához keverjük.
A tonhalat leszűrjük, és villával darabokra szedjük, és a salátára szórjuk.
Az öntethez a citromlevet elkeverjük az olívaolajjal. Hozzákeverjük az zúzott fokhagymát, az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.
Minimum fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojást tartalmaz