Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalsaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A tonhalsaláta remek választás lehet vacsorára, ugyanis a tonhal ngóagyszerű teljes értékű fehérje forrás, a zöldségek pedig magas rosttartalmuknak köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

fél db kígyóuborka
2 db paprika
2 db újhagyma
3 db paradicsom
3 db főtt tojás
200 g tonhalkonzerv
20 szem fekete olajbogyó
7 szem kapribogyó
2 gerezd fokhagyma
fél db citrom leve
3 ek olívaolaj
izlés szerint oregánó
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk.

2

Készítsük elő a zöldségeket: mossuk meg mindet. A zöldpaprikát kockákra vágjuk, és egy salátás tálba tesszük. Az újhagymát megpucoljuk, majd vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az egészet a paprikához adjuk.

3

Az olívabogyókat elfelezzük, és a kapribogyóval együtt a salátához keverjük.

4

A tonhalat leszűrjük, és villával darabokra szedjük, és a salátára szórjuk.

5

Az öntethez a citromlevet elkeverjük az olívaolajjal. Hozzákeverjük az zúzott fokhagymát, az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.

6

Minimum fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojást tartalmaz