Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mascarponés-csirkés gnocchi

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Lopott olasz recept, egy tengerparti kisvárosban ettük, valahol Viareggio és Genova között. Azért is imádom, mert remek félkész gnocchit lehet kapni, így azzal sem megy az idő, villámgyorsan összedobható ez a kaja. Izgalmas a bazsalikomtól és a szerecsendiótól, krémes a mascarponétól, igazi kedvenc.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

1 doboz Auchan mascarpone
2.5 dl tejszín
500 g félkész gnocchi
1 db csirkemellfilé
100 g reszelt parmezán
1 kis fej lilahagyma tisztítva, aprítva
2 gerezd fokhagyma tisztítva, aprítva

Bors
szerecsendió
friss bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj

elkészítés

1

Főzd ki a gnocchi-t a csomagoláson található utasításnak megfelelően!

2

Közben pirítsd körbe az apróra vágott csirkemellet a forró olajon, sózd, borsozd!

3

 A vége felé dobd mellé a lilahagymát és a fokhagymát is!

4

Forrald össze a mascarponét a tejszínnel és a sajt felével. Reszelj hozzá egy negyed szerecsendiót.

5

Egy tűzálló tálban keverd össze a gnocchi-t a hagymás csirkével, majd öntsd rá a mascarponés mártást!

6

A maradék sajttal szórd meg a tetejét, és mehet is a sütőbe 180 fokon 15 percre.

7

Tálalás előtt szórd meg a friss bazsalikommal!


Allergének: