Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kinai csirkés pirított tészta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A kínai csirkés pirított tészta tulajdonképpen egy nagyszerű egytálétel. Viszonylag gyorsan,és egyszerűen elkészíthető, emellett pedig gazdagon tartalmaz zöldségeket és húst is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

400 g csirkemell
250 g kínai tészta
1 fej vöröshagyma
Negyed fej fejeskáposzta
1 fej sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss gyömbér
6 evőkanál sötét szójaszósz
1 kevés só vagy zöldfűszerek
1 kevés Bors
2 evőkanál olaj

elkészítés

1

Készítsük elő a zöldségeket: a a hagymákat hámozzuk meg, a káposztát, a répát és a gyömbért mossuk, majd hámozzuk meg. A gyömbért reszeljük le. A káposztát és a vöröshagymát vágjuk vékony csíkokra, a répát vágjuk félbe hosszában, majd szeleteljük fel. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.

2

A csirkét mossuk, majd tisztítsuk meg, ezután pedig kockázzuk fel. Sózzuk, majd borsozzuk.

3

Hevítsük fel az olajat a wokban, majd pirítsuk meg rajta a csirkét. Ha kész van, vegyük ki és tegyük félre.

4

A tésztát bő forró vízben 3-4 perc alatt főzzük ki, majd szűrjük le (a főzővizet őrizzük meg).

5

A wokban hevítsünk olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymákat és a gyömbért.

6

Tegyük hozzá a zöldségeket, majd pár perc alatt pirítsuk össze(maradjon ropogós).

7

Adjuk hozzá a szójaszószt és a tészta főzővízéből tetszőleges mennyiséget.

8

Keverjük hozzá a csirkét és a tésztát.

9

Pár perc alatt,nagy lángon prítsuk össze.


Allergének: glutén tojás