receptet találtunk
A kínai csirkés pirított tészta tulajdonképpen egy nagyszerű egytálétel. Viszonylag gyorsan,és egyszerűen elkészíthető, emellett pedig gazdagon tartalmaz zöldségeket és húst is.
Kép forrás: saját forrás
Készítsük elő a zöldségeket: a a hagymákat hámozzuk meg, a káposztát, a répát és a gyömbért mossuk, majd hámozzuk meg. A gyömbért reszeljük le. A káposztát és a vöröshagymát vágjuk vékony csíkokra, a répát vágjuk félbe hosszában, majd szeleteljük fel. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.
A csirkét mossuk, majd tisztítsuk meg, ezután pedig kockázzuk fel. Sózzuk, majd borsozzuk.
Hevítsük fel az olajat a wokban, majd pirítsuk meg rajta a csirkét. Ha kész van, vegyük ki és tegyük félre.
A tésztát bő forró vízben 3-4 perc alatt főzzük ki, majd szűrjük le (a főzővizet őrizzük meg).
A wokban hevítsünk olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymákat és a gyömbért.
Tegyük hozzá a zöldségeket, majd pár perc alatt pirítsuk össze(maradjon ropogós).
Adjuk hozzá a szójaszószt és a tészta főzővízéből tetszőleges mennyiséget.
Keverjük hozzá a csirkét és a tésztát.
Pár perc alatt,nagy lángon prítsuk össze.
Allergének: glutén