Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Görög saláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A paradicsom nagyszerű forrása a likopinnak, mely egy antioxidáns hatású fitovegyület.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db közepes méretű paradicsom
1 db kígyóuborka
2 db kis fej lilahagyma
20 szem zöld olajbogyó
125 g feta sajt
fél db citrom leve
2 ek olíva olaj
izlés szerint bazsalikom ízlés szerint
izlés szerint só ízlés szerint (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)

elkészítés

1

Mossuk meg a zöldségeket.

2

Hámozzuk meg a lilahagymát, vágjuk félbe őket és szeleteljük fel.

3

A paradicsomot, az uborkát és a feta sajtot kockázzuk fel.

4

Az olajbogyókat vágjuk négybe.

5

A feldarabolt zöldségeket és a fetát tegyük egy salátás tálba.

6

Locsoljuk meg az olíva olajjal és a citromlével.

7

Ízesítsük sóval és bazsalikommal.

8

Evés előtt tegyük kb 1 órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes