Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Céklakrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A céklát a magyarok nagy része általában csak savanyúságként fogyasztja. Ez a leves jó választás lehet, ha szeretnénk további variációkat kipróbálni. A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

5 db cékla
1 evőkanál margarin
1 kis darab gyömbér
3 dl kókusztej
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
1 csipet fehérbors
1 csipet szerecsendió

elkészítés

1

A céklákat mossuk meg, majd csomagoljuk alufóliába 180°C-os sütőben süssük míg meg nem puhulnak (kb.40 perc).

2

Ha puhák, vegyük ki, hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.

3

Egy lábasban olvasszuk meg a margarint, majd dobjuk rá a céklát, meghámozott és lereszelt gyömbért.

4

Sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk puhára.

5

Adjunk hozzá kb 100 ml vizet, majd pürésítsük egy botmixer segítségével, közben pedig adagoljuk hozzá a kókusztejet is.

6

Tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a szerecsendiót, majd forraljuk fel még egyszer.

7

Fogyasszuk melegen, kókuszcshipsz szórattal.


Allergének: laktóz