receptet találtunk
A céklát a magyarok nagy része általában csak savanyúságként fogyasztja. Ez a leves jó választás lehet, ha szeretnénk további variációkat kipróbálni. A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében.
Kép forrás: Saját forrás
A céklákat mossuk meg, majd csomagoljuk alufóliába 180°C-os sütőben süssük míg meg nem puhulnak (kb.40 perc).
Ha puhák, vegyük ki, hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.
Egy lábasban olvasszuk meg a margarint, majd dobjuk rá a céklát, meghámozott és lereszelt gyömbért.
Sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk puhára.
Adjunk hozzá kb 100 ml vizet, majd pürésítsük egy botmixer segítségével, közben pedig adagoljuk hozzá a kókusztejet is.
Tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a szerecsendiót, majd forraljuk fel még egyszer.
Fogyasszuk melegen, kókuszcshipsz szórattal.
Allergének: laktóz