receptet találtunk
Hazánkban valamikor nagy hagyománya volt a halfogyasztásnak, sajnos ma már az európai átlagtól ez messze elmarad. A hal nagyon egészséges étel, rengeteg fehérjét tartalmaz, kiváló energiaforrás, segíti az immunrendszer működését, gazdag az omega-3 zsírsavakban. Szakemberek szerint hetente legalább egyszer mindenképpen kellene halat enni. Az én kissé finnyás kamaszom nem rajong túlságosan a halas ételekért, de a tonhalkrémes szendvicset szívesen megeszi. A férjem imádja a lazacot, neki rendszeresen készítek füstölt lazacból szendvicset, ami alá gazdagon megpakolom a bagettet avokádó salátával.
Kép forrás: saját forrás
Egy keverőtálba mérjük ki a langyos vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár percig várjunk, míg az élesztő beindul. Ebben egy villával csomómentesre keverjük a por állagú útifűvet.
Adjuk hozzá a kétféle lisztet, a sót és gyúrjunk egynemű tésztát, közben dolgozzuk bele az olajat is.
A tésztát osszuk 5-6 egyenlő részre, és formázzunk belőle bagetteket. Én ezekhez a szendvicsekhez kissé szélesebb bagetteket formázok, hogy rendesen meg lehessen pakolni a tetejüket.
Szobahőmérsékleten pihentessük 40 percet.
Vágjuk be a tetejüket éles késsel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.
A tonhalkrémhez a tojás és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy késes aprítóba, és daráljuk krémes állagúra. Ehhez a krémhez jól passzol a főtt tojás, így a szendvics mellé kínáljuk egész nyugodtan.
Az avokádósalátához vágjuk a zöldségeket egészen apró kockákra. A főtt tojásokat turmixoljuk krémesre a majonézzel és a tejföllel, majd keverjük ehhez a felkockázott zöldségeket. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, kevés mustárral.
Kenjük meg a bagettet vastagon az avokádókrémmel, és helyezzünk a tetejére füstölt lazac szeleteket.
Allergének: