Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Málnás brownie glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, matematika és fizika szakos tanár, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Egy igazi brownie nem a szépségéről híres. Egy igazi brownie akkor az igazi, ha tocsog a csokitól, ha ragacsos a belseje, ettől természetesen nem lehet szépen szeletelni, de gyorsan bújtassuk a nem túl mutatós, de annál finomabb, forró süteményszeletet egy nagy gombóc fagyi alá. Na, pont így lesz tökéltese a brownie, és csak hab a tortán, ha sütés előtt szórunk a csokis masszára jó sok málnát is. Ettől még szaftosabb és ellenállhatatlanabb lesz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

320 g glutén- és tejmentes étcsokoládé
250 g Auchan margarin
3 db Auchan tojás
250 g nádcukor
1 csomag Auchan vaníliás cukor
12 g sütőpor
120 g Auchan bio rizsliszt
200 g friss vagy fagyasztott málna

hozzávalók a tálaláshoz

ízlés szerint glutén- és tejmentes fagylalt

elkészítés

1

A csokoládét törjük kisebb darabokra, és gőz fölött olvasszuk fel a margarinnal.

2

A tojást verjük habosra a cukorral, és öntsük hozzá az olvasztott csokit. Vigyázzunk, ne legyen forró a csokis margarin, mert sült tojást készíthetünk igen könnyen.

3

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a vaníliás cukorral, és keverjük a csokis masszához.

4

Egy kb. 15x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Szórjuk meg gazdagon málnával.

5

170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre.


Allergének: