receptet találtunk
Sült húsok mellé igazán változatos köreteket tudunk készíteni céklából. A legtöbben csak savanyúságként ismerik, pedig számtalan módon tudjuk felhasználni a mindennapi sütés és főzés során. A fogyasztása ráadásul akár napi szinten is ajánlott, hiszen rendkívül egészséges, és jó hatással van a szervezetünkre. A céklában nagy mennyiségben találhatóak vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. Ebből a köretből érdemes nagyobb adagot is elkészíteni, a hűtőben pár napig gond nélkül tudjuk tárolni. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.
Kép forrás: saját forrás
A céklát alaposan mossuk meg, majd távolítsuk el a héját, és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk kb. 0,5 cm vastag csíkokra.
A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük az olajhoz a mézzel, a citrom levével a sóval és a borssal együtt.
Tegyük a céklát, a hagymát egy tűzálló tálba, helyezzük a tetejére a rozmaringot és locsoljuk meg a fűszeres olajjal.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük készre.
Tálaljuk sültek mellé.
Allergének: