Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült cékla köret

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Sült húsok mellé igazán változatos köreteket tudunk készíteni céklából. A legtöbben csak savanyúságként ismerik, pedig számtalan módon tudjuk felhasználni a mindennapi sütés és főzés során. A fogyasztása ráadásul akár napi szinten is ajánlott, hiszen rendkívül egészséges, és jó hatással van a szervezetünkre. A céklában nagy mennyiségben találhatóak vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. Ebből a köretből érdemes nagyobb adagot is elkészíteni, a hűtőben pár napig gond nélkül tudjuk tárolni. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

500 g cékla
2 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
2 evőkanál Auchan olívaolaj
1 nagy csipet
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
1 evőkanál Auchan akácméz
fél db citrom leve

elkészítés

1

A céklát alaposan mossuk meg, majd távolítsuk el a héját, és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.

2

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk kb. 0,5 cm vastag csíkokra.

3

A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük az olajhoz a mézzel, a citrom levével a sóval és a borssal együtt.

4

Tegyük a céklát, a hagymát egy tűzálló tálba, helyezzük a tetejére a rozmaringot és locsoljuk meg a fűszeres olajjal.

5

170 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük készre.

6

Tálaljuk sültek mellé.


Allergének: