receptet találtunk
A méz és a gyömbér köztudottan jó immunerősítő alapanyagok. Az őszi és téli hónapokban készítsünk minél több olyan ételt, ahol ezeket ötvözni tudjuk. Ennek a sültnek tökéltes kiegészítője lehet egy fűszeres, ropogós tetejű, sült édesburgonya köret. Az édesburgonya jó szénhidrátforrás, sok benne a béta-karotin, és vitaminokban is gazdag. A többi zöldségféléhez képest sok fehérjét tartalmaz, aminek az összetétele a tojáséhoz hasonlít.
Kép forrás: saját forrás
A paradicsompüréből, mézből, olívaolajból, fokhagymából, a fűszerekből és a reszelt gyömbérből készítsünk egy pácot. Tegyük a pácba a vékony szeletekre vágott csirkemellet, combokat, és pihentessük legalább 1 órát, de akár előző este is előkészíthetjük.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele a húsokat, és pirítsuk le pár perc alatt mindkét oldalukat. Locsoljuk meg a maradék páccal, és fedő alatt pároljuk puhára a húsokat. Ha szükséges, tehetünk alá kevés vizet.
Az édesburgonyát pucoljuk meg, és éles késsel pár milliméterenként irdaljuk be. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és tegyük a sütőbe. 180 fokon süssük puhára.
A vajat olvasszuk fel, keverjünk hozzá apróra vágott petrezselymet, sót és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Ezzel a keverékkel alaposan kenjük meg a puha édesburgonyák tetejét.
Tegyük vissza a burgonyákat a sütőbe és süssük további 10 percet, így a tetejük enyhén aranybarna és ropogós lesz.
Tálaljuk a mézes csirkét az édesburgonya körettel.
Allergének: