Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gyömbéres-mézes-chilis csirkemell fűszeres édesburgonyával

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A méz és a gyömbér köztudottan jó immunerősítő alapanyagok. Az őszi és téli hónapokban készítsünk minél több olyan ételt, ahol ezeket ötvözni tudjuk. Ennek a sültnek tökéltes kiegészítője lehet egy fűszeres, ropogós tetejű, sült édesburgonya köret. Az édesburgonya jó szénhidrátforrás, sok benne a béta-karotin, és vitaminokban is gazdag. A többi zöldségféléhez képest sok fehérjét tartalmaz, aminek az összetétele a tojáséhoz hasonlít.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

1 db csirkemell filé (vagy comb)
2 evőkanál Auchan paradicsompüré
1 evőkanál Auchan akácméz
2 evőkanál Auchan olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db chili paprika
1 teáskanál
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
fél cm friss gyömbér

hozzávalók édesburgonya köret

4 db édesburgonya
2 evőkanál Auchan olívaolaj
20 g Auchan vaj
1 kis csokor petrezselyem
1 kávéskanál
1 gerezd fokhagyma

elkészítés

1

A paradicsompüréből, mézből, olívaolajból, fokhagymából, a fűszerekből és a reszelt gyömbérből készítsünk egy pácot. Tegyük a pácba a vékony szeletekre vágott csirkemellet, combokat, és pihentessük legalább 1 órát, de akár előző este is előkészíthetjük.

2

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele a húsokat, és pirítsuk le pár perc alatt mindkét oldalukat. Locsoljuk meg a maradék páccal, és fedő alatt pároljuk puhára a húsokat. Ha szükséges, tehetünk alá kevés vizet.

3

Az édesburgonyát pucoljuk meg, és éles késsel pár milliméterenként irdaljuk be. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és tegyük a sütőbe. 180 fokon süssük puhára.

4

A vajat olvasszuk fel, keverjünk hozzá apróra vágott petrezselymet, sót és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Ezzel a keverékkel alaposan kenjük meg a puha édesburgonyák tetejét.

5

Tegyük vissza a burgonyákat a sütőbe és süssük további 10 percet, így a tetejük enyhén aranybarna és ropogós lesz.

6

Tálaljuk a mézes csirkét az édesburgonya körettel.


Allergének: