Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Thai currys húsgolyók mangós-kókuszos rizzsel

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Viszlát natúr csirke-rizs, helló izgalmas, változatos évindító alternatívák! A csikre-rizs kombó valójában ezernyi lehetőséget rejt, és ebből mutatunk be egyet, pontosabban egy nagy kedvencet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

500 g darált csirkehús
Auchan currypor
római kömény
Só, bors
Friss koriander vagy petrezselyem
1 tk Auchan szójaszósz
1 cm reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma kinyomva
konzerv kókusztejszín
Piros currypaszta (opcionális)
Auchan currypor
1-2 cm reszelt gyömbér
1-2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
Auchan szezámolaj
125 g rizs
1/2 - 1 konzerv kókusztejszín + annyi víz, hogy 2,5-3x ellepje a rizst

szezámolaj
1 db érett mangó
3-4 szál újhagyma
friss koriander
lime

elkészítés

1

A darált csirkehúst sóval, borssal, római köménnyel, curryvel, fokhagymával, gyömbérrel, korianderrel, egy tojással és szójaszósszal elkeverjük.

2

Golyókat formázunk, majd 180 fokon 20 perc alatt megsütjük őket.

3

A rizst kókusztejszínnel gazdagított, sózott vízben megfőzzük.

4

Egy serpenyőben szezámolajon hagymát dinsztelünk.

5

Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, curryt, római köményt, sőt, borsot és végül a kókusztejszínt.

6

Beleforgatjuk a kész húsgolyókat

7

A mangós rizst összekeverjük, friss korianderrel, limelével, húsgolyókkal és újhagymával díszítve tálaljuk.


Allergének: tojás