Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zelleres túrókrém

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zeller erőteljes íze miatt egy igen megosztó zöldség, sokan nem szeretik. Éppen az erőteljes íze miatt használhatjuk ételeink ízesítésére, ezáltal pedig csökkenthetjük a hozzáadott só mennyiségét.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

165 g sovány túró
130 ml görög joghurt
75 g zeller
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint snidling

elkészítés

1

A zellert megmossuk, majd meghámozzuk, ezután pedig kislyukú reszelőn lereszeljük.

2

A túrót egy villával összetörjük. Hozzáütjük a megmosott tojást, valamint hozzáadjuk a mézet is és jól elkeverjük.

3

Hozzáadjuk a johurtot és a lereszelt zellert, valamint az ízesítő anyagokat.

4

Jól összekeverjük.

5

Tálalás előtt 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes