receptet találtunk
Kápráztassuk el a barátainkat házi készítésű, ropogós, fűszeres tortillachipsszel, és kínáljunk mellé szintén házi készítésű salsát! Az esti izgalmas film mellé is tökéletes választás, hiszen pillantok alatt elkészül, bár a salsa szósz igazán akkor lesz tökéletes, ha van időnk pár órára a hűtőben pihentetni. Ha esetleg túl sok chipset készítettünk és nem fogy el (bár ez nagyon ritkán fordulhat csak elő), daráljuk le, és használjuk fel panírozáshoz! Igazán pikánssá tehetjük vele a vasárnapi rántott szeletet.
Kép forrás: saját forrás
A chips száraz hozzávalóit, a fűszereket keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
A tésztát két sütőpapír között nyújtsuk egészen vékony téglalappá, és vágjuk fel ízlés szerint háromszög alakúra. A háromszögeket nem kell egyesével tepsibe rakosgatni, hanem a sütőpírral egyszerűen húzzuk át a tepsibe.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen süssük ropogósra. A sütési idő függ a sütőtől, nekem 5-6 perc elég volt hozzá.
A salsa szószhoz a zöldségeket vágjuk egész apró kockákra, tegyük egy tálba. Öntsük hozzá a paradicsompürét, ízesítsük a fűszerekkel, a lime levével, és alaposan keverjük össze.
Ha pár órára a hűtőbe tesszük a szószt, akkor érnek igazán össze az ízek.
Allergének: