Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spenót főzelék

Répási Eszter
vezető dietetikus

A spenót jó forrása a vasnak, ám jó ha tudjuk, hogy a növények nem-hem vasat tartalmaznak, amely rosszabbul szívódik fel (3 %), mint a húsokban lévő hem vas (15 %).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

500 g spenót levél
700 ml 1,5 %-os tej
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek teljes kiőrlésű liszt
2 ek olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

A spenót leveleket alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, a szárát eltávolítjuk.

2

Sós, forrásban lévő vízben kb 10 perc alatt megfőzzük.

3

Leszűrjük, majd egy lábasban összefőzzűk a spenót leveleket a tej felével, a zúzott fokhagymával.

4

Zsemleszínű rántással sűrítjük (az olajon a lisztet megpirítjuk, majd csomó mentesre keverjük a tej másik felével).

5

A rántást lassan a főzelékhez öntjük, és jól elkeverjük.

6

Főzzük még pár percig, hogy a liszt íze elfőjön.

7

Egy botmixerrel pűrésítjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes