receptet találtunk
A spenót jó forrása a vasnak, ám jó ha tudjuk, hogy a növények nem-hem vasat tartalmaznak, amely rosszabbul szívódik fel (3 %), mint a húsokban lévő hem vas (15 %).
Kép forrás: saját forrás
A spenót leveleket alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, a szárát eltávolítjuk.
Sós, forrásban lévő vízben kb 10 perc alatt megfőzzük.
Leszűrjük, majd egy lábasban összefőzzűk a spenót leveleket a tej felével, a zúzott fokhagymával.
Zsemleszínű rántással sűrítjük (az olajon a lisztet megpirítjuk, majd csomó mentesre keverjük a tej másik felével).
A rántást lassan a főzelékhez öntjük, és jól elkeverjük.
Főzzük még pár percig, hogy a liszt íze elfőjön.
Egy botmixerrel pűrésítjük.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes