receptet találtunk
Ezt a látványos, de annál egyszerűbb tortát bárki elkészítheti karácsonyi desszertként. Nem kell hozzá különösebb kézügyesség, viszonylag gyorsan elkészül és extra alapanyagok beszerzésével sem kell órákat eltölteni. A tésztája egy roppant egyszerű, kevert tészta, az íze pedig pont olyan, mintha egy hatalmas mézeskalácsba harapnánk. A nem túl édes, narancsos mascarpone krém tökéletes kiegészítője. A díszítése pedig egy alap mézeskalács, aminek a receptjét megtaláljátok a gluténmentes receptgyűjteményben.
Kép forrás: saját forrás
A margarint habosítsuk fel a cukorral és egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
Öntsük bele a tejet, a mézet és a narancs aromát. A lisztet keverjük össze a mézeskalács fűszerkeverékkel és adjuk a tojásos keverékhez, majd alaposan keverjük össze.
Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre. Egy 18 cm-es tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele az egyik adag tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Ugyanígy süssük meg a másik két tésztát is.
A krémhez a mascarponét keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a narancs aromát, a fahéjat és folyamatos keverés közben öntsük rá a tejszínt. Alaposan habosítsuk fel és ha szükséges, tegyünk bele habfixáló port.
A kihűlt lapokat töltsük meg a krémmel úgy, hogy jusson krém a tetejére és egy kevés az oldalára.
Díszítsük a torta tetejét ízlés szerint mézeskalácsokkal.
Allergének: