receptet találtunk
A muszaka egy görög étel, mely nagyon hasonlít a lasagnehoz, csupán fűszerezésében és abban tér el, hogy a muszakában a tésztát padliszán helyettesíti, mellyel egy könnyedebb, alacsonyabb kalória és szénhidráttartalmú ételt kapunk.
Kép forrás: Saját forrás
Pirítsuk jól össze, majd adjuk hozzá a darált húst és pároljuk meg.
Ha a húsis megpárolódott adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és ha szükséges kevés vizet.
Fűszerezük.
Készítsük el a besamelt: egy lábasban olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta kicsit a lisztet, majd apránként öntsük fel a tejjel, úgyhogy folyamatosan kevergetjük egy habverővel. Ízesítsük sóval, szerecsendióval. Főzzük, míg besűrűsödik.
Kenjünk ki egy jénait vékonyan vajjal, majd rétegezzük benneaz ételt: egy réteg padliszán, egy réteg ragu, egy réteg besamel.
A tetejét egy vastag réteg besamellel zárjuk.
180°C-os sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.
Allergének: laktóz glutén