Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Muszaka

Répási Eszter
vezető dietetikus

A muszaka egy görög étel, mely nagyon hasonlít a lasagnehoz, csupán fűszerezésében és abban tér el, hogy a muszakában a tésztát padliszán helyettesíti, mellyel egy könnyedebb, alacsonyabb kalória és szénhidráttartalmú ételt kapunk.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

500 g darált pulykahús
4 db paradicsom
100 ml házi sűrített paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 csipet cayenne bors
1 kevés bazsalikom
1 kevés fahéj
3 evőkanál vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
600 ml 1,5%-os tej
1 csipet szerecsendió
2 db padlizsán

elkészítés

1

Pirítsuk jól össze, majd adjuk hozzá a darált húst és pároljuk meg.

2

Ha a húsis megpárolódott adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és ha szükséges kevés vizet.

3

Fűszerezük.

4

Készítsük el a besamelt: egy lábasban olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta kicsit a lisztet, majd apránként öntsük fel a tejjel, úgyhogy folyamatosan kevergetjük egy habverővel. Ízesítsük sóval, szerecsendióval. Főzzük, míg besűrűsödik.

5

Kenjünk ki egy jénait vékonyan vajjal, majd rétegezzük benneaz ételt: egy réteg padliszán, egy réteg ragu, egy réteg besamel.

6

A tetejét egy vastag réteg besamellel zárjuk.

7

180°C-os sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.


Allergének: laktóz glutén