Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes, háromhagymás krémleves

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Hagymát a világ minden táján fogyasztanak. Alapvető nyersanyag a konyhában, gyógyító hatása miatt fontos gyógynövény. Egy igazi karakteres zöldség, sok étel alapját képezi nyersen, sütve, főzve és párolva. A hagymát régóta használják orvoslásra: a kolera, a pestisjárványok idején megelőzés céljából fogyasztották, a római császárok megfázást kúráltak vele. Ebben a levesben halmozzuk a hagymákat, ugyanis háromfélét is használok hozzá: vöröshagymát, fokhagymát, metélőhagymát. A leves 20 perc alatt elkészül, nem kell bele sok hozzávaló, az alapanyagokat könnyű beszerezni, ráadásul pénztárcabarát is. Aki szereti a hagymákat, készítse az őszi, téli időszakban rendszeresen. Aki tejmentes diétán van, a hagyományos tejszín helyett használjon Auchan bio rizstejszínt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

30 g Auchan vaj
30 g Auchan bio rizsliszt
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor metélőhagyma
1 liter húsleves alaplé
200 ml tejszín
ízlés szerint
1 nagy csipet őrölt feketebors
1 kis csipet őrölt kömény
1 kis csipet őrölt szerecsendió

hozzáavlók a tálaláshoz

ízlés szerint reszelt sajt
ízlés szerint pirított gluténmentes zsemlekockák

elkészítés

1

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg a vajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rizslisztet, és pirítsuk egész halvány aranybarnára.

2

Öntsük fel húslével, adjuk hozzá a kis darabokra vágott metélőhagymát.

3

Fedő alatt rotyogtassuk 10 percet.

4

Fűszerezzük a levest, majd botmixerrel turmixoljuk simára.

5

Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel. Ha szükséges, fűszerezzük még ízlés szerint.

6

Tálaljuk a levest reszelt sajttal és pirított zsemlekockákkal.


Allergének: