receptet találtunk
Hagymát a világ minden táján fogyasztanak. Alapvető nyersanyag a konyhában, gyógyító hatása miatt fontos gyógynövény. Egy igazi karakteres zöldség, sok étel alapját képezi nyersen, sütve, főzve és párolva. A hagymát régóta használják orvoslásra: a kolera, a pestisjárványok idején megelőzés céljából fogyasztották, a római császárok megfázást kúráltak vele. Ebben a levesben halmozzuk a hagymákat, ugyanis háromfélét is használok hozzá: vöröshagymát, fokhagymát, metélőhagymát. A leves 20 perc alatt elkészül, nem kell bele sok hozzávaló, az alapanyagokat könnyű beszerezni, ráadásul pénztárcabarát is. Aki szereti a hagymákat, készítse az őszi, téli időszakban rendszeresen. Aki tejmentes diétán van, a hagyományos tejszín helyett használjon Auchan bio rizstejszínt.
Kép forrás: saját forrás
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg a vajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rizslisztet, és pirítsuk egész halvány aranybarnára.
Öntsük fel húslével, adjuk hozzá a kis darabokra vágott metélőhagymát.
Fedő alatt rotyogtassuk 10 percet.
Fűszerezzük a levest, majd botmixerrel turmixoljuk simára.
Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel. Ha szükséges, fűszerezzük még ízlés szerint.
Tálaljuk a levest reszelt sajttal és pirított zsemlekockákkal.
Allergének: