Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Bableves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A bab a hüvelyesek családjába tartozik, és mint ilyen magas fehérje-, és szénhidráttartalommal rendelkezik, rosttartalma is rendkívűl magas, éppen ezért puffasztó hatású lehet. Gazdag vasban, folsavban, káliumban, rézben és B1-vitaminban.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g tarkabab
2 db sárgarépa
fél db zeller
1 db fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
150 ml 12 %-os tejföl
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint babérlevél
fél db citrom

elkészítés

1

A babot előző nap beáztatjuk. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd a répákat felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk, a hagymákat egészben hagyjuk.

2

Leöntjük a babról a vizet és átöblítjük.

3

A babot egy lábasba tesszük, felöntjük adagszámnak megfelelő vízzel, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is.

4

Ízesítjük a fűszerekkel.

5

Közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.

6

Ha minden puha kivesszük belőle a vörös-, és a fokhagymát.

7

A tejfölt hozzámelegítjük a leveshez, majd lassan hozzácsurgatjuk.

8

A fél citrom kifacsart levével ízesítjük még a levest.

9

Összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes