Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Epres pohárkrém

Havas Dóra
gasztroblogger

Egy hihetetlen gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó epres pohárkrém recept, mely tényleg sitty-sutty kész van, kevés hozzávalóból készül, a végeredmény viszont garantáltan fenomenális! Vigyázzatok, gyorsan el fog fogyni!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: sütés nélkül

hozzávalók

40 dkg eper
1 tk frissen facsart citromlé
2 evőkanál barna cukor
1 tk vaníliakivonat ( vagy fél vaníliarúd kikapart magja)
10 dkg fehér csokoládé
1 dl tejszín
250 dkg mascarpone

elkészítés

1

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a felét felszeleteljük.

2

Egy hőálló tálba tesszük a citromlével, vaníliával és a cukorral, összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt sziruposra sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

3

A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a feldarabolt csokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad. Hagyjuk kihűlni. A csokoládés tejszínt a mascarponéhoz adjuk, majd habosra keverjük habverővel, adunk hozzá egy kevés vaníliát is.

4

2 pohárba friss epreszeleteket teszünk, majd felváltva rétegezzük a sült epret és a fehér csokoládés krémet.


Allergének: