Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Rukkolapesztós spagetti garnélával és sült paradicsommal

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Tészta, saláta és egy tengerparti utazás egy tányéron. Ha eddig nem volt ebédötleted: friss rukkolapesztós spagetti garnélával és sült koktélparadicsommal. 

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő:

hozzávalók

200 g tészta
1 nagy csomag rukkola
sok-sok friss bazsalikom
50-70 g parmezán
olívaolaj
citromlé, só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
1 csomag fenyőmag

elkészítés

1

A kotélparadicsomot sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk olivaolajjal, majd 10-15 perc alatt 200-210 fokon megsütjük.

2

A tésztát a zacskó utasításai szerint megfőzzük

3

A garnélát lepirítjuk, hozzáadjuk az olivaolajat, fokhagymát, sót, borsot, chilit és pár perc alatt kész is.

4

Aprítógépben krémesítjük a pesztó hozzávalóit: rukkola, bazsalikom, só, bors, fokhagyma, citromlé, parmezán, fenyőmag, olivaolaj

5

A tésztát összekeverjük a pesztóval, rátesszük a mozzarellát, sült paradicsomot, garnélát és a friss bazsalikomot


Allergének: