Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Házi zöld pesto

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöld pesto egy házilag gyorsan elkészíthető szósz, melyet széleskörűen alkalmazhatunk ételeink ízesítéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 5 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

30 g kesudió
20 g napraforgómag
3 gerezd közepes méretű fokhagyma
2 marék friss bazsalikom levél
20 ml olívaolaj
izlés szerint só ízlés szerint (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)

elkészítés

1

Tisztítsuk meg a fokhagymát.

2

A kesudiót és a napraforgómagot szárzon pirítsuk meg egy teflon serpenyőben.

3

Tegyük a megpirított kesudiót, napraforgómagot fokhagymát, bazsalikomot egy aprítógépbe.

4

Adjunk hozzá egy kevés sót.

5

Keverjük krémesre az aprítógép segítségével úgy, hogy közben lassan hozzáadagoljuk az olívaolajat.

6

Tegyük befőttes üvegbe. Hűtőben 2-3 hétig tárolhatjuk


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes