receptet találtunk
Igaz, nem 5 perc alatt készíthető el ez a töltött kifli, de biztos vagyok benne, hogy a család egyik kedvenc fogása lehet reggelire, vagy akár ebédre egy kiadós leves mellé. A töltelék ízlés szerint variálható, én most csokoládé pudinggal sütöttem, de nyugodtan használhatunk hozzá vaníliás, illetve karamellás pudingot is. Aki nem érzékeny a tejre, a növényi tejitalt cserélje hagyományosra. A kifli tésztája tökéletes alapja lehet bármilyen édes pitének, vagy akár zserbónak is.
Kép forrás: saját forrás
A lisztet keverjük össze a cukorral, az útifűvel, a szárított élesztővel és morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a „tejet” és gyúrjunk rugalmas tésztát. Takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten kelesszük 40 percet.
A töltelékhez a pudingot, a cukrot keverjük csomómentesre a „tejjel” és főzzük sűrűre. Keverjük bele a margarint és hűtsük le.
A tésztát osszuk 10 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat. Nyújtsuk ki a bucikat kb. 13x23 cm-es téglalappá. A téglalapok hosszabbik oldalával párhuzamosan vágjuk be a tésztát fésű szerűen a téglalapok 1/3-ad részéig.
A tészta be nem vagdosott, 2/3-ad részére halmozzunk ½ evőkanál pudingot és csavarjuk fel, úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre. A széleit kissé nyomkodjuk össze, így nem folyik ki a töltelék.
A felcsavart kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le a tetejüket olvasztott margarinnal.
Kelesszük szobahőmérsékleten újabb 20 percet, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
180 fokon süssük 20 percet, míg a tetejük aranybarnára sül.
A sütőből kivéve kenjük meg még forrón olvasztott margarinnal és szórjuk le fahéjjas cukorral.
Allergének: