receptet találtunk
A jacked potato vagyis a töltött burgonya egy igazi angol sörkorcsolya, amit a változatosság kedvéért most édesburgonyából, csicseriborsóval megspékelve készítettünk el nektek. Nem csak jól néz ki, de elképesztően finom is.
Kép forrás:
Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 40-45 perc alatt megsütjük, amíg meg nem puhul.
Közben az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpároljuk rajta a vékonyra felcsíkozott vöröshagymákat.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felaprított chilit. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.
Az egészet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsó-konzervet és a vizet, majd 10-15 percig főzzük.
A csicseriborsós raguval, görög joghurttal, aprított korianderrel és egy-egy gerezd citrommal tálaljuk.
Allergének: laktóz