Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Töltött édesburgonya indiai csicseriborsóraguval

Havas Dóra
gasztroblogger

A jacked potato vagyis a töltött burgonya egy igazi angol sörkorcsolya, amit a változatosság kedvéért most édesburgonyából, csicseriborsóval megspékelve készítettünk el nektek. Nem csak jól néz ki, de elképesztően finom is.

Kép forrás:


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

4 db édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 cm-es gyömbér
1 db friss chili
400 g konzerv darabolt paradicsom
400 g csicseriborsó
100 g bébispenót
4 evőkanál görög joghurt
1 csokor friss koriander

elkészítés

1

Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 40-45 perc alatt megsütjük, amíg meg nem puhul.

2

Közben az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpároljuk rajta a vékonyra felcsíkozott vöröshagymákat.

3

Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felaprított chilit. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.

4

Az egészet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsó-konzervet és a vizet, majd 10-15 percig főzzük.

5

Legvégül belekeverjük a friss bébispenótot is, majd elzárjuk alatta a lángot.

6

A megsütött édesburgonyákat hagyjuk langyosra hűlni, majd középen óvatosan kettévágjuk.

7

A csicseriborsós raguval, görög joghurttal, aprított korianderrel és egy-egy gerezd citrommal tálaljuk.


Allergének: laktóz