Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csokis-meggyes rakott piskóta


Egy igazán könnyen elkészíthető, sütés nélküli finomság. Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánljuk.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

8 dl tej
2 csomag csokoládés pudingpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál cukor
6 evőkanál vaj
2 dl kávé
3 dl habtejszín
35 dkg magozott meggy
20 dkg babapiskóta

elkészítés

1

A hideg tejben kikeverem a pudingport, a cukrot, a kakaóport kiforralom, hagyom hűlni, majd kikeverem a vajjal.

2

A tejszínt habbá verem, a meggybefőttet lecsepegtetem.

3

A babapiskóta felét megforgatom a kávéban, egy jénai tálba sorakoztatom, rákanalazom a vajas puding felét, elkenem, szétoszlatom rajta a meggybefőtt felét, megkenem a tejszínhab -szintén-felével, majd jöhet megint egy sor kávéba forgatott piskóta, puding, meggy, tejszínhab és a tetejét megszórom kakaóporral.

4

Néhány órát hűtőben pihentetjük, de legjobb ha egy egész éjszakát.


Allergének: glutén laktóz