Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Csirke tikka, mangó lassival

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

A csirke tikka masala egy tradicionális indiai étel, ami még sem az. Az eredetéről több teória is kering, a kedvencünk azonban a glasgow-i buszsofőr esete, aki 1971 egyik napjának fárasztó műszakja után túl száraznak találta a sarki büfében a curry-t. A leleményes vendéglátók pedig ezt orvosolván, felöntötték az egészet az aznapi paradicsomlevessel, és „et voilà!” meg is alkották azt a fogást, amiről még india legnevesebb ételkritikusa is váltig bizonygatja, hogy márpedig ez helyi specialitás. Bárhogy is van, nagyon finom és könnyen elkészíthető. A mangó lassi meg önmagáért beszél.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1 db Patak's Tikka Massala
500 g filézett csirkemell, vagy comb
1 db konzerv sűrített paradicsom
1 db paradicsom szósz konzerv
500 g görögjoghurt
1 kisebb gyömbér
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
50 g vaj
4 dl tejszín

elkészítés

1

A felkockázott húst sózzuk, alaposan bedörzsöljük a pasztával, majd leöntjük joghurttal. Nem lesz baja, ha egy éjszakát pácolódik a hűtőben.

2

Forró serpenyőben kissé megpirítunk 4 evőkanál Tikka Massala pasztát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, hagymát, gyömbért.

3

Ezeket is lepirítjuk, majd jöhet hozzá a sűrített paradicsom.

4

Majd jöhet hozzá a paradicsom konzerv is.

5

2 percnyi pirítás után adjuk hozzá a vajat.

6

Lassú rotyogtatással főzzük össze, majd mehet hozzá a tejszín is.

7

Közben süssük ki a húst kevés olajon.

8

Keverjük össze a húst a szósszal és tálaljuk főtt rizzsel.


Allergének: tejtermék, zeller