receptet találtunk
A csirke tikka masala egy tradicionális indiai étel, ami még sem az. Az eredetéről több teória is kering, a kedvencünk azonban a glasgow-i buszsofőr esete, aki 1971 egyik napjának fárasztó műszakja után túl száraznak találta a sarki büfében a curry-t. A leleményes vendéglátók pedig ezt orvosolván, felöntötték az egészet az aznapi paradicsomlevessel, és „et voilà!” meg is alkották azt a fogást, amiről még india legnevesebb ételkritikusa is váltig bizonygatja, hogy márpedig ez helyi specialitás. Bárhogy is van, nagyon finom és könnyen elkészíthető. A mangó lassi meg önmagáért beszél.
Kép forrás: saját forrás
A felkockázott húst sózzuk, alaposan bedörzsöljük a pasztával, majd leöntjük joghurttal. Nem lesz baja, ha egy éjszakát pácolódik a hűtőben.
Forró serpenyőben kissé megpirítunk 4 evőkanál Tikka Massala pasztát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, hagymát, gyömbért.
Allergének: tejtermék, zeller